StoryEditorOCM
Društvena mrežasulud poduhvat

Muškarac iz Srbije zbog izazova se popeo na kulu i nije mogao sići. Spašavali ga vatrogasci, on sve prenosio uživo

Piše Mozaik SD
28. svibnja 2023. - 19:01

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice i policije su, u Kruševcu, nedaleko od Niša, uspjeli spasiti 46-godišnjeg muškarca koji se popeo na Donžon kulu, visoku 18 metara. Pritom je spomenuti B.T. preko društvenih mreža prenosio uživo snimku intervencije.

Uzimajući u obzir videa koja je Srbin koje je znao objavljivati i ranije, špekulira se kako je u pitanju izazov, pri kojem je muškarac imao namjeru dokazati svom prijatelju i da je moguće popeti se na kulu. 

Drama je trajala više od dva sata. B.T. je u početku odbijao pomoć, međutim dežurne službe su ga konačno privolile na suradnju te mu dodali zaštitnu opremu, javlja Mondo.

Tijekom ove neobične akcije u arheološkom parku Lazarev grad, okupilo se više desetina radoznalih promatrača. Evakuaciju je otežalo i stanje kule, čija je građa već oronula. Najmanje dva veća kamena su, tijekom spašavanja, pala na zemlju. 

Po nalogu javnog tužilaštva, muškarac je upućen na psihijatrijsko vještačenje. "Odveden je na odjel psihijatrije zbog ponašanja koje je ispoljio", saopćila je Policijska uprava Kruševca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:36