StoryEditorOCM
Auto motomedijski događaj

Japanski brend otkrio poslovne planove za Stari kontinent: Honda predstavila tri nova SUV-a za europske ceste

26. svibnja 2023. - 12:00

Na medijskom događaju održanom u europskom istraživačkom i razvojnom centru marke u Offenbachu u Njemačkoj, Honda je predstavila sljedeće korake koje će njezino poslovanje u Europi poduzeti kako bi pridonijelo Hondinom globalnom cilju postizanja ugljične neutralnosti do 2050. godine.

Viši Hondini čelnici otkrili su više pojedinosti o višesmjernom pristupu koji usvaja, sa širokim rasponom novih proizvoda i usluga koje će uvesti na Stari kontinent. To uključuje lansiranje tri nova SUV vozila – potpuno električni e:Ny1, uz hibridni ZR-V i CR-V (također s plug-in hibridom) – predstavljanje prvog tvrtke na dva kotača na električni pogon za regiju, EM1e:, te značajno proširenje usluge upravljanja energijom tvrtke, e:PROGRESS.

S Hondinim automobilskim asortimanom već potpuno elektrificiranim, nakon dolaska najnovijeg hibridnog modela Civic prošle godine, događaj je pokazao i širinu i ambiciju ponude električne mobilnosti marke dok ulazi u ovu sljedeću fazu svog europskog razvoja.

Europa je važna za naše poslovanje i imamo mnogo lojalnih kupaca u regiji koji voze naše automobile, voze naše motocikle i koriste naše proizvode za napajanje - rekao je Katsuhisa Okuda, predsjednik i direktor Honda Motor Europe.

Danas proširujemo asortiman automobilskih proizvoda i tehnologija na najširi raspon koji je bio dugi niz godina. Nadalje, razvojem naše ponude izvan fokusa na proizvod kako bismo uključili i energetske usluge, postavljamo temelje za buduću elektrifikaciju, istovremeno pridonoseći našim globalnim ciljevima održivosti – dodao je Okuda.

Kao globalni lider u razvoju mobilnih rješenja koja živote korisnika čine lakšim, sigurnijim i održivijim već 75 godina, Honda vjeruje da je najbolji pristup smanjenju globalne razine CO2 kroz implementaciju niza tehnologija i proizvoda koji pomažu u prijelazu.

Dokaz za to su potpuno novi ZR-V i CR-V, koji nude i potpuni hibrid i, u slučaju potonjeg, prvi Hondin plug-in hibridni pogonski sklop za regiju. Uz potpuno električni e:Ny1, drugu potpunu EV ponudu marke u Europi, s dometom od 412 kilometara bez emisije, ovo je najšira linija automobila koju je marka imala u Europi dugi niz godina.

Osim toga, na događaju je Honda objavila daljnje detalje o EM1 e: električnom mopedu, prvom tvrtkinom vozilu na dva kotača na električni pogon za regiju, koji u Europu stiže kasnije ove godine. Nudeći održiviju ulaznu točku za putovanja na dva kotača koja je idealna za mlađe ili urbane vozače, to je jedan od najmanje 10 novih EV modela koje će marka globalno predstaviti do 2025.

Kada smo lansirali novi Civic prošle godine, postigli smo potpunu elektrifikaciju naše palete automobila u Europi, što nas čini prvom Hondinom regijom koja je to uspjela - rekao je Tom Gardner, viši potpredsjednik, Honda Motor Europe.

Dolaskom ova tri nova SUV-a, uključujući naše drugo električno vozilo i naš prvi električni moped, ispunjavamo našu predanost održivosti i doprinosu koji će Europa dati Hondinoj globalnoj tranziciji – dodao je Gardner.

Širina Hondine elektrifikacije nadilazi njezine najnovije proizvode, uz stalna ulaganja i širenje opsega programa upravljanja energijom marke. Usredotočeni na razvoj usluga čiste energije, njegovi projekti uključuju istraživanje vodika kao nositelja čiste energije, uz daljnja rješenja za punjenje i skladištenje koja maksimiziraju učinkovitost i održivost – čija je prva primjena u stvarnom svijetu e:PROGRESS.

Već dostupno u Ujedinjenom Kraljevstvu, isplativo i održivo rješenje za punjenje kod kuće izgrađeno je na čistoj energiji i, s lansiranjem Hondinih najnovijih SUV vozila, bit će dostupno vozačima novog e:Ny1 i plug-in CR-V, uz postojeću Hondu e. U drugoj fazi uvođenja korisnici će moći iskoristiti solarnu energiju unutar svog ekosustava punjenja. Konačno, postoje planovi za proširenje usluge unutar Europe, te na vlasnike vozila koja nisu Honda.

U Hondi vjerujemo u mobilnost i energiju kao uslugu, a naš program istraživanja energije je testni poligon kako najbolje ponuditi pametna i održiva rješenja za društvo i naše kupce - rekao je Takehiro Wada, predsjednik, Honda R&D Europe i dodao:

Ne samo da će ovo biti od koristi za okoliš i smanjiti pritisak na domaću energetsku infrastrukturu, oni će također vratiti uštede našim kupcima i dodatno pokazati širinu Honde kao tvrtke za električnu mobilnost koja pruža punu uslugu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 04:29