StoryEditor
OstaloUSUSRET IZLOŽBI

Do Bola će zahvaljujući Lazićevu objektivu ‘doplivati‘ mnoge svjetske zvijezde: ‘Teškom mukom izabrali smo samo 70-ak poznatih lica i fotografija‘

Piše I.RADIĆ
9. lipnja 2021. - 21:42
Snimka: Ivica RadićaIvica Radić

"Jadran Lazić: 50 godina fotografije" naziv je izložbe koja će u četvrtak u 20 sati biti otvorena u prostorijama Centra za kulturu u Bolu na Braču. Tom prigodom javnosti će biti predstavljena tek izišla monografija koja se sastoji od dvije luksuzne knjige i sadrži opus njegova rada na više od 900 stranica.

Izložene fotografije Jadrana Lazića nastale su za vrijeme njegove dugogodišnje karijere od Splita, Pariza do Los Angelesa, gdje je dijelio prostor s kultnim glumačkim i pjevačkim zvijezdama 20. stoljeća.

Velika ljubav prema fotografiji bila je tom splitskom fotografu sa svjetskom karijerom nit vodilja u spajanju umjetnosti, fotografije i zvijezda Hollywooda tijekom pola stoljeća rada.

Tako će do Bola, zahvaljujući njegovu objektivu, „doplivati“ mnoge svjetske megazvijezde koje su obilježile minulo razdoblje.

- Teškom mukom izabrali smo sedamdesetak poznatih lica i fotografija - priznala je Ivana Bošković, ravnateljica bolskog Centra za kulturu, koji je organizator izložbe.

Otvaranju izložbe bit će nazočan i Jadran Lazić sa svojim suradnicima, a sve se to događa u sklopu teniskog turnira WTA Croatia Bol Open 2021. pa neće manjkati ni glamura ni šušura.

Izložba će biti otvorena do 25. lipnja, a označit će i početak ovogodišnjeg 32. Bolskog lita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2021 21:51