StoryEditorOCM

Povodom Dana grada i Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici čak dvije promocije

Piše N.G.R.
5. studenog 2022. - 19:54

U prostorijama Gradske knjižnice Trogir, u utorak, 8.studenog. u 18 sati održat će se promocija osme po redu zbirke kratkih priča “Priča se (p)o gradu”. Ovogodišnji pobjednik natječaja je priča “Samac” Edija Matića, jednog od pokretača projekta Writers in residence, udruge SpLitera i međunarodnog književnog festivala Split Lit Int.

Do sada su mu u izdanju Hena-coma i Naklade Ljevak objavljena četiri romana: „Pop“, „Regija stranaca“, „Grimalda“ i „Ovdje fali ženska ruka“.

Na drugom mjestu je priča “Vlaji, Morlacchi, prepelice, zečevi i rafioli” Merice Spain, dok se na trećem mjestu našla priča “Sudbina” Ljiljane Štajduhar. Ove godine Knjižnica bilježi 155. obljetnicu osnivanja “Narodne štionice”, naziv pod kojim je prvotno osnovana i tom prigodom poklanja svom Gradu još jednu zbirku. Do sada je u sklopu natječaja “Priča se (p)o gradu” objavljeno 105 priča.

Putopisno predavanje “Karavana: Ekspedicija kroz pustinju Rub Al Khali” Gorana Blaževića možete popratiti u četvrtak 10.studenog u 18 sati. Autor će govoriti o prelasku jednog dijela pustinje Saudijske Arabije na devi.

S velikim zadovoljstvom na sam Dan grada, 14. studenog., Knjižnica će ugostiti Dunju Kalilić. Dunja će ovom prigodom održati promociju svoje knjige “Trogir u haiku”, u izdanju Gradske knjižnice Trogir. Naša renomirana književnica predstavit će “Trogir u haiku” publici u 18 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2023 08:46