StoryEditor
GlazbaPOMOZITE AKO MOŽETE

Bosi, s turbanima: u HNK-u ih vidite u veštitu, splitski glazbenici nikad nisu ovakvi stali pred publiku. Iz svojih spavaćih soba šalju važan poziv

Piše M.K.
25. ožujka 2020. - 17:25
Screenshot YouTube

Vrijeme koronavirusa promijenilo je sve. Sve ovo što nam teško pada, nemogućnost napuštanja gradova, usavršavanje tehnike samouvjeravanja da je boraviti kod kuće najbolje na svijetu postalo je prihvatljivo, našli smo zadovoljstva u obiteljskim izolacijama, u svakom danu nešto čemu se posebno veselimo.

Nekad je to večera za koju smo se baš posebno potrudili, nekad čaša dobrog vina koju ćemo otvoriti "baš za dišpet", partija "monopollyja" koja je potrajala do 1 u noći i nije nas bilo briga, a često i činjenica da, radeći od kuće, s kolegama komuniciramo u polufamilijarnom modu, guštajući u činjenici da smo svi u trenerkama, gegama, pa i pidžamama i da ne razbijamo glavu oko odjevnih kombinacija za sutrašnji radni dan.

I baš ljudski godi da je tako, da je sve malo stalo i "palo" i prestalo biti preslužbeno. Pa uživamo slušati brojne sekcije splitskog HNK, kad se preko YouTubea jave mini nastupima snimljenim u vlastitim domovima, u opuštenim izdanjima, kakvi smo i sami.

Današnji su poslali glazbenici iz Orkestra Opere HNK Split, uz poziv svim svojim kolgama umjetnicima, publici i Splićanima općenito da se uključe u akciju Crvenog križa Split, u pomoći u nabavi i dostavi higijenskih i prehrambenih potrepština i lijekova rizičnim skupinama, starijima, nemoćnima i kroničnim bolesnicima.

Uz nastupe Andree Jelavić, Dakice Sanko, Ante Jelinčića, Eme Ivković, Marka Gančevića, Zale Oblak, Tonča Čavara, Luke Logara i Dantea Bučevića prikazan je i broj na kojeg se mogu uplatiti financijska sredstva.

A mi ćemo ponoviti i ovako:

Uplatnice ispišite na račun Hrvatskog Crvenog križa - Gradskog društva Crvenog križa Split (OTP banka, IBAN HR9224070001100578536 s naznakom "pomoć za rizične i socijalno ugrožene građane"), a u međuvremenu uživajte u glazbenim nastupima:

 

 

#UMJETNOST U DOBA KORONE

Izdvojeno

06. srpanj 2020 18:58