StoryEditorOCM
Izbori 2021presica u luci

Vice Mihanović u luci s načelnicima otočkih općina najavio ulaganja u bolju povezanost s otocima, a osvrnuo se i na svoga protukandidata Ivicu Puljka

Piše Merien Ilić
27. svibnja 2021. - 11:53

Bolji životni standard otočana, odnosno povezanost otoka s kopnom i ulaganja u lučku infrastrukturu zajednički je cilj kandidata HDZ-a za gradonačelnika Splita Vice Mihanovića i načelnika otočkih općina – Marinom Kaštelanom iz Pučišća, Siniše Marovića iz Postira, Ivana Slavićem iz Sućurja i Ive Radice iz Visa. Rečeno je to na konferenciji za medije održanoj ovog četvrtka ispred zgrade Jadran ribolova koja je predviđena kao novi terminal.

- Na Braču radimo na boljem povezivanju otoka s kopnom, odnosno povezivanje luke u Sumartinu do luke u Supetru preko otočnih naselja. Što nam sve to treba ako nas u Splitu dočekaju čepovi u trajektnoj luci, pa nam je važno da čovjek koji vodi Split razumije promet i našu problematiku?! - rekao je Kaštelan

Marović, načelnik Postira, Slavić iz Sućurja, te Radica iz grada Visa također su dali podršku Mihanoviću kao čovjeku koji prepoznaje potrebe otočana i shvaća važnost prometne povezanosti dvaju obala.

- Već 22 godine radim u Lučkoj upravi i imam čast i privilegiju surađivati s ovim ljudima na dobrobit svih otočana po pitanjima poput onih kad kasni voda, gorivo, plin, kad se treba nešto asfaltirat...Kada nešto takvo riješite na dobrobit ljudi, kao operativac na terenu onda ste zadovoljni.

U fokusu mi je već godinama domaći linijski promet, odnosno promet prema našim otocima. Realizirali smo vanjske vezove, a u tijeku je izgradnja na Obali kneza Domagoja, nakon 150 godina, radi brzobrodskih linija. radimo i projektnu dokumentacija za novu zgradu pomorsko putničkog terminala, na mjestu zgrade Jadran ribolova, dok bi Gat sv.Duje osloboditi za domaći linijski problem. Tako bi grad približili našim otočanima i oslobodili taj prostor za domaća vozila. Cilj mi je kao budući gradonačelnik da još mogu više pomoći otocima, produbiti suradnju Splita i naših srednjodalmatinskih otoka jer smo jedna aglomeracija. Osjećam bilo otočana - rekao je Mihanović.

Na novinarski upit o rješavanju problema gužvi na izlasku iz luke kazao je kako će ići na izmjenu GUP-a i interventni izlaz preko željeznice koja izlazi na Jadransku i Biankinijevu ulicu.

Do kraja godine može se pripremiti dokumentacija, a završetak radova se predviđa početkom sezone 2023. godine, kroz dvotračni izlaz i ulaz u luku.

Komentirajući svoju kampanju kazao je kako mu je intencija bila da kampanja prođe bez vrijeđanja, no Puljak je krenuo oštrije.

- U jednoj emisiji je spomenuo i mog starijeg oca. Žao mi je što ga prevladava nervoza. Ne biraju se sredstva da bi se došlo do ostvarenja ambicija – smatra Mihanović.

O Ivoševiću je kazao kako je karijeru počeo u HSP-u, preko SDP-a, pa je bio u aktivizmu, i sad se priklonio Puljku.

– Ja vodim svoju kampanju. Mi želimo komunicirati sa svim građanima Splita – odgovorio je na upit kopira li Kerumovu kampanju i cilja li na njegove birače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 20:45