StoryEditorOCM
Izbori 2021UZ POMOĆ KLIŠANA

Vice Mihanović na Kočinjem brdu: Ovdje ćemo otvoriti azil za životinje, a plan je da se napravi i krematorij, groblje, te hotel za pse i poligon za dresuru

25. svibnja 2021. - 11:27

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Splita Vice Mihanović zajedno s načelnikom Općine Klis Jakovom Vetmom namjerava izgraditi azil za životinje na Kočinjem brdu poviše Klisa, što su predstavili pozvavši medije na tu lokaciju ovog utorka.

Vetma je kazao kako je zajednički zaključeno da je ovo najbolje područje za tu namjenu na širem području Splita. Problem azila je aktualiziran prije pola godine, pa i Općina Klis može dati svoj obol rješenju tog problema.

- U GUP-u grada Splita je predviđena lokacija za azil, ali ne zadovoljava zakonske uvjete da je udaljena 500 metara od naselja, pa smo u razgovoru s Općinom Klis došli do ove lokacije.

Azil je nužno potreban našoj županiji s obzirom na to da se napuštene životinje voze čak u Šibenik, a mi kao uređena sredina trebamo imati takav sadržaj kod nas.

U prvoj fazi gradit će se azil za životinje, a kasnije će tu doći i krematorij, te groblje za životinje, kao i hotel za pse i poligon za dresuru, sve na području od 10 tisuća metara četvornih - rekao je Mihanović dodavši kako mu je želja da usko surađuje sa susjednim općinama i gradovima u okruženju kao dio jedne aglomeracije.

image
Vice Mihanović i Jakov Vetma
 
Duje Klarić/Cropix

Na novinarski upit hoće li se ovaj projekt realizirati ukoliko ne osvoji izbore, Mihanović je odgovorio kako ovakvi planovi ne smiju biti taoci nečije kandidature niti osobne karijere. Svakako, Općina Klis kreće u izmjenu planske dokumentacije, pa se realizacija očekuje za dvije godine, financirana putem europskih fondova, dok će nositelj projekta biti Grad Split.

- Taktika moje kampanje u drugom krugu je da se sučeljavam sa svojim protukandidatom. Vodi se protiv mene prljava kampanja, ali to su radili ljudi koji su radili isto bivšem ministru Barišiću kada su ga optužili za plagiranje doktorata.

Ministar je dao ostavku na koncu, tužio te ljude, a jedan je osuđen za klevetu. To su već isprobani modeli. Nažalost, gospodin Puljak na tome ne staje iako sam vodio pristojnu kampanju bez osobnih diskreditacija.

image
Duje Klarić/Cropix

Prije nekoliko dana uznemiruje javnost govoreći da će bit' varanja na izborima. Vidim da će biti, zbog nervoze, još pokušaja da me se diskreditira. Stoga molim medije da razgovaramo o temama koje istinski zanimaju građane Splita, a ne naša osobna prepucavanja - poručio je Mihanović.

Dodao je kako je njemu ovo zadnja razina bavljenja politikom jer ga zanima samo splitska politika za razliku od supružnika Puljak koji imaju veće ambicije.

- Njima je Split samo usputna stanica i doskočna daska. Gospodin Puljak se nikad nije bavio Splitom, dok se ja njime bavim čitavo desetljeće. Ajmo pričat o konkretnim projektima. Prva stvar koju ću napraviti je otvoriti širom vrata Gradske uprave građanima - najavio je.

image
Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 19:56