StoryEditorOCM
Izbori 2021IZ DDS-A U HDZ|

POLITIČKI TRANSFER KOJI JE PRED IZBORE UZDRMAO KONAVLE: Doktorica nije tražila mjesto na općinskoj listi, hoće li na županijsku?

Piše Gabrijela Bijelić
23. travnja 2021. - 19:01

Nekadašnja uzdanica Dubrovačkog demokratskog sabora dr. Vilma Kosović i kandidatkinja za načelnicu Konavala 2013. i 2017. godine, više nije u istom timu s Perom Vićanom. Od kraja ožujka dosadašnja DDS-ova predsjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije i formalno je članica konavoskog HDZ-a, a je li za nju rezervirano mjesto na stranačkoj listi na lokalnim izborima 16. svibnja, pitali smo predsjednika Općinskog odbora HDZ-a Konavala Ivicu Simovića:

- Odmah treba reći da naša doktorica nije ništa tražila kad je pristupila HDZ-u, pa tako ni mjesto na listi. Sigurno ćemo je uključiti u rad Općinskog odbora, ona će pomoći Konavlima, posebno u zdravstvu, kao što činila i dosad – kazao je Simović, ujedno i potpredsjednik Županijskog HDZ-a.

Javit će Bačiću

Zanimalo nas je ima li istine u nagađanjima da će se ime nove članice stranke pojaviti na listi za Županijsku skupštinu, kojom je dr. Kosović predsjedavala u dosadašnjem sazivu:

- O tome ne mogu govoriti, ima još potpredsjednika, a tu je i predsjednik ŽO Branko Bačić s kojim ću o dolasku dr. Vilme razgovarati tek za vikend, ovaj tjedan je bio jako zaposlen u Saboru – izjavio je Simović.

Potvrdio je kako će se konavoski HDZ sastati u subotu, kad će odrediti i svog kandidata za novi mandat na čelu najjužnije općine. Ime nije nikakva nepoznanica:

image
Predsjednik konavoskog HDZ-a Ivica Simović Crni
Cropix

- Sadašnji načelnik Božo Lasić neće imati protukandidata, no mi ćemo unatoč tome imati tajno glasovanje. Dotaknut ćemo se i sastava izborne liste, treba tu dobro odvagnuti, ipak je u Konavlima tridesetak naselja – kazao je čelnik OO HDZ-a Konavala.

O razlozima političkog razlaza s Perom Vićanom, dr. Vilma Kosović, unatoč opetovanim pozivima medija, još se nije očitovala.

Nova kandidatkinja

Da na toj relaciji nešto ne štima, bilo je jasno na predstavljanju kandidata DDS-a pred Uskrs kod dubrovačke bolnice, kad je Vićan kao kandidatkinju za konavosku načelnicu istaknuo Luciju Miljanić Macan. Ta je dugogodišnja zaposlenica Dubrovačko-neretvanske županije politički aktivna od prošlih lokalnih izbora kao HSS-ova potpredsjednica Općinskog vijeća, a čelnik DDS-a sad računa upravo na nju. O bivšoj suradnici Vićan se kratko izjasnio, i to posredno:

image
Pero Vićan , predsjednik DDS-a
Bozo Radic/Cropix

- Točno je da Vilma Kosović nije više članica DDS-a. Stranka ne želi komentirati njene poteze. O bivšima sve najbolje – bilo je sve što je napisao glavni DDS-ov tajnik Ivan Jelčić. Nešto ranije, konavoski načelnik Božo Lasić na svom se Facebook profilu pohvalio novom hadezeovom akvizicijom.

Dr. sc. Vilma Kosović, aktualna voditeljica Odjela za radiologiju Opće bolnice Dubrovnik, rođena je u Gradu, osnovnu školu završila je u Konavlima, gdje i živi, a Gimnaziju u Dubrovniku. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te završila dva poslijediplomska znanstvena studija, oba na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon specijalističkog ispita iz radiologije na Kliničkom bolničkom centru Sestre Milosrdnice, 2015. je doktorirala na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Politički počeci prije desetak godina donedavno, vezuju joj se za DDS Pera Vićana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:16