StoryEditorOCM
Izbori 2021NOVA VLAST

Ivan Bugarin (HDZ) je novi gradonačelnik Trilja, pobijedio je bivšeg HDZ-ovca Ivana Šipića za svega 109 glasova!

Piše Toni Paštar
30. svibnja 2021. - 21:36

U Trilju je pobjedio Ivan Bugarin, kandidat HDZ-a! On je odnio tijesnu prevagu nad dosadašnjim gradonačelnikom Ivanom Šipićem koji je poslije prvog izbornog kruga bio u minimalnoj prednosti. Podsjetimo, Šipić je bio dugogodišnji HDZ-ov gradonačelnik Trilja, ali kada ga stranka nije nominirala za novi mandat on je odlučio napustiti stranku i ići kao nezavisni.

image
Joško Šupić/Cropix

Prema neslužbenim rezultatima, Triljani su u nedjelju puno masovnije izišli na birališta nego u prvom izbornom krugu. Prije 15 dana za tri gradonačelnička kandidata glasovalo je ukupno 4.776 birača. U drugom krugu glasovalo ih je 4.983 od kojih je svoj glas Bugarinu dalo 2.546 dok je za Šipića glasovalo 2.437 birača.

- Hvala svim Triljankama i Triljanima koji su izišli na birališta, a posebna zahvala mojim sugrađanima koji su svojim glasom odlučili da im ja budem gradonačelnik. Očekivao sam pobjedu jer sam bio siguran da građani Trilja žele kontinuitet u realizaciji razvojnih programa, a to će sada sigurno imati - kazao nam je Ivan Bugarin.

- Utakmica je završena. Prema neslužbenim rezultatima pobjedio je moj protukandidat Ivan Bugarin. Ja mu čestitam i želim svako dobro, u korist grada i građana Trilja – kazao nam je Ivan Šipić.

Gradsko vijeće Trilja ima 13 vijećnika od kojih je 6 iz redova HDZ-a, 5 je s NL Ivana Šipića, a dva vijećnika ima Most. Hoće li gradonačelnik Bugarin uspjeti osigurati većinu u Gradskom vijeću i komodno obnašati svoju dužnost ili će biti prisiljen na kohabitaciju pokazat će vrijeme. T.Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 23:52