StoryEditorOCM
Izbori 2021NESLUŽBENI REZULTATI

HDZ-ov Denis Ivanović ostaje kaštelanski gradonačelnik, izlaznost birača pod Kozjakom opet je bila najmanja među većim sredinama u cijeloj Hrvatskoj

Piše Jakov Žarko
16. svibnja 2021. - 20:30

Prema prvim neslužbenim rezultatima koji su u izborne stožere stranaka i lista pristigli s biračkih mjesta, Kaštelima će i tijekom predstojeće četiri godine vladati HDZ.

Aktualni gradonačelnik Denis Ivanović pobijedio je dvojicu konkurenata i već prvom krugu izbora osvojio oko 60 posto glasova birača u gradu podno Kozjaka. Kako doznajemo, na izbore je izašlo oko 33 posto građana s pravom glasa, što je ponovno bilo najmanje među većim sredinama u cijeloj Hrvatskoj, a očekuju se i točni postotci glasovima i ostalih kandidata, Nikše Tranfića (Most) i Draška Kuliša (Domovinski pokret).

- Vesele me prvi rezultati i nećemo nešto posebno slaviti. Ono što je najvažnije jest to da nastavljamo raditi, još bolje nego do sada, kako bismo Kaštela učinili najljepšim gradom na našoj obali.

Mi to možemo i hoćemo, gradimo dalje na dobrobit naših građana kojima i ovim putem zahvaljujem građanima što su izišli na izbore i glasali za kandidate po svom izboru. Ja ću i dalje biti gradonačelnik svih građana kao što sam bio i do sada - izjavio je stari-novi gradonačelnik Ivanović koji će lokalnu upravu voditi s dosadašnjom dogradonačelnicom Jadrankom Matok-Bosančić, sada kao svojom jedinom zamjenicom.

Iz Mostova stožera kažu kako imaju razloga za zadovoljstvo jer su, prema njihovim procjenama s terena, druga po snazi politička opcija u Kaštelima.

- Rezultate još ne želimo komentirati dok ne budu službeni, no mogu kazati kako smo druga opcija u Kaštelima.

Ako je točno da kandidat Ivanović ima 60 posto glasova mi ćemo mu čestitati kada sve bude službeno, no, još jednom ponavljam, imamo razloga za zadovoljstvo jer po našim informacijama dobivamo oko 20 posto glasova - izjavio je kandidat Tranfić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 14:58