StoryEditorOCM
ŽupaPOSLJEDICE INVAZIJE

Sankcije Europske unije prema Rusiji ugrozile bi neke ključne investicije, Nardelli: ‘Postoji mogućnost da u pitanje dođe daljnji napredak projekta Kupara‘

Piše B.L.
25. veljače 2022. - 18:49

Posljedice invazije Rusije na Ukrajinu kao i najavljene sankcije Rusiji osjetit će cijela Europa, ali će bi najnovija eskalacija mogla utjecati i na investicije u Hrvatskoj. Jedna primjer je kompleks Kupara u koji će ulagati Avenue grupe ruskog bogataša Sergeja Gljadelkina. Tvrtka je objavila strateško povezivanje s grupacijom Hotel Properties (HPL) iz Singapura koja je ušla u 50-postotno vlasništvo cijelog projekta.

image
Razaranja u okolici Kijeva
AFP

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli prokomentirao je koliko bi najavljene sankcije Europske unije mogle ugroziti projekt. U ovom trenutku teško bilo što reći, a priznaje Nardelli da će, ukoliko se vlasnik Avenue grupe nađe na listi sankcija EU-a, projekt definitivno biti ugrožen.

- Praktično 50 posto vlasništva tvrtke Avenue je u vlasništvu Rusa Sergeja Gljadelkina, a 50 posto u vlasništvu tvrtke HPL, tako da postoji mogućnost da dođe u pitanje daljnji napredak projekta Kupari, potvrđuje Nardelli.

image
Obnova Kupara opet bi mogla na čekanje
Tonci Plazibat/Cropix

Podsjetimo, Vlada je na predbožićnoj sjednici usvojila Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o pokretanju postupka za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari na lokaciji Kupari I. u Općini Župa dubrovačka kojim je izmijenjen sastav Povjerenstva za praćenje realizacije projekta.

U sastav Povjerenstva imenovani su ministri nadležni za državnu imovinu, turizam i more, državni tajnici u ministarstvima nadležnima za državnu imovinu i turizam, predstavnik Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske te načelnik Općine Župa dubrovačka, a sve to trebalo je značiti da bi projekt trebao krenuti s mrtve točke, a ostaje za vidjeti hoće li novonastala situacija na istoku Europe projekt ponovno staviti 'na led'.

27. travanj 2024 00:40