StoryEditorOCM
PrimorjePISMO ČITATELJICE IZ SLANOGA

‘Nema sigurnosnih mjera, nema aparata za gašenje požara. Gorivo se jednostavno ulijeva direktno iz kamiona u kruzer dok prolaze turisti, puše, jedu i djeca se igraju‘

Piše D. M. L.
28. svibnja 2024. - 18:13

U našu redakciju stiglo je pismo čitateljice koja iznosi problem iz Slanoga:

- Pišem Vam u vezi problema koji se redovito javlja od prošlog ljeta u Slanom, Dubrovačko Primorje - i postaje sve teži - napisala nam je čitateljica iz Slanoga koja je željela ostati anonimna (podaci poznati redakciji).

image

Cisterne za gorivo u Slanomu

čitateljica/

- Nas nekoliko mještana pokušali smo ovu informaciju podijeliti s raznim hrvatskim predstavništvima, našom mjesnom općinom i mjesnom Kapetanijom, što nije rezultiralo apsolutno ničim. Dopustite mi da vam ukratko objasnim što se ovdje događa, a zatim ćete kao dokaz uzeti sve priložene fotografije.

image

Cisterne za gorivo u Slanomu

čitateljica/

- Kad je 2016. ovdje izgrađena ACI marina, nisu dobili dozvolu za strojarski servis, kao ni benzinsku crpku, jer se Slano smatra zaštićenom uvalom i preživljava isključivo od turizma i nautike. Kao što znate, zaljev nema jake struje i čistoća ovisi o vjetrovima. Mini-kruzeri se od prošle godine redovito toče gorivom izravno u luci - napisala je.

image

Cisterne za gorivo u Slanomu

čitateljica/

- Nema sigurnosnih mjera, nema aparata za gašenje požara, nema pijeska, ničega. Jednostavno se ulijevaju direktno iz kamiona u kruzer dok prolaze turisti, puše, jedu, djeca se igraju na glavnom trgu, biciklisti, psi, tu su okolo, a normalno, selo dolazi i odlazi dok se gorivo toči... To se događa nekoliko puta tjedno, a gorivo koje se uvijek ulijeva i u more - to je neizbježno, a Slano je sve prljavije i prljavije upravo zbog te činjenice.

image

Cisterne za gorivo u Slanomu

čitateljica/

Lokalni ribar rekao mi je da vide "gorivo poput sjaja kako curi iz pukotina stijena duž obale‘, ljudi ribaju po cijelom Slanom i jedu ono što ulove, što pliva u ovom dizelu, a kad ujutro idem na veslanje, možete vidjeti i namirisati masnu površinu. Budući da ne mogu pronaći nikoga tko bi se uključio u ovo i pokušao to spriječiti – nadam se da postoji mogućnost da će se stvari promijeniti ako mediji iznesu priču - stoji u pismu čitateljice.

15. lipanj 2024 16:46