StoryEditorOCM
PelješacTreću godinu zaredom

Održano otvoreno prvenstvo vatrogasne mladeži u Orebiću

Piše Dora Lozica Foto: Andrea Milina
31. kolovoza 2024. - 10:33

Tradicionalno treću godinu za redom, članovi DVD-a organiziraju Otvoreno prvenstvo za vatrogasnu mladež od 6 do 12 godina.

Natječu se ekipe po troje malih vatrogasaca, dvoje nose kante, pune brentače vodom i pumpaju, a jedan gađa metu. Kad meta padne, vježba je gotova. Natjecanje je održano na poligonu ispred orebićkog vatrogasnog doma, a većinu ekipa činili su mali dječaci i djevojčice DVD-a Orebić. Pridružili su im se i mali vatrogasci DVD-a Korčula i Lumbarda i to devet djevojčica i devet dječaka. Kako doznajemo od Franceska Verazze, zapovjednika DVD-a Korčula, na Prvenstvo su krenuli s 18 djece budući da je to najviše pripadnika vatrogasne mladeži koje su mogli prijaviti, no na vježbama i treninzima koje su provodili tijekom ljeta bilo je čak dvostruko više djece. 

"Pripremali su se dvadesetak dana, a vježbe su vodili Lovor Lozica i Mario Šeparović sa sve tri smjene postrojbe DVD-a Korčula. Zbog velikog interesa mladeži, krajem sezone organizirat ćemo natjecanje za sve naše članove koji su bili danas u Orebiću kao i za sve one koji se danas nisu mogli natjecati", najavio je zapovjednik Verazza. 

U ukupnom poretku uvjerljivo drugo mjesto zauzele su tri cure iz DVD-a Korčula i Lumbarda i to Lucija Milina, Marta Milina i Hana Jurjević. Svaki je natjecatelj dobio medalju i diplomu, a prvo, drugo i treće mjesto doma će ponijeti i pehar.  

"Presretne smo, nismo se nadale! Bilo je puno ekipa pa smo mislile da će biti i puno boljih od nas, ali mi smo ipak druge. Ovo mi je druga godina da sudjelujem na vježbama vatrogasne mladeži, zabavno mi je", ispričala nam je uzbuđeno mlada vastrogaskinja Luca Milina.  

Poziv za sve zainteresirane, male vatrogasce u DVD-u Korčula još je uvijek otvoren. Upisi i dalje traju i svi su dobro došli, termine vatrogasnih vježbi potražite na službenoj Facebook stranici Vatrogasci Korčula. 

U konkurenciji djevojčica: 3. mjesto - Tonka Tolj, Ena Tolj, Lili Stanišić, DVD Orebić 

2. Mjesto - Luca Milina, Marta Milina i Hana Jurjević iz DVD-a Korčula i Lumbarda. 

1. mjesto - Karmen Vodopivec, Ana Feketija, Marta Katalinić DVD Orebić

U konkurenciji dječaka:

3. mjesto - Lukša Antičević, Sandro Antičević, Filip Arambašić

2. mjesto - Josip Telban, Luka Tolj, Bartul Magdalenić 

1. mjesto - Zlatko Kapiteli, Mauro Antičević Medić, Matko Cibilić

Svi su iz DVD-a Orebić

14. rujan 2024 13:36