StoryEditorOCM
PelješacFesta u Orebiću

Festival peljeških kapetana: od ture ‘Living history‘, predstave ‘Matrimonijo‘ do klape Intrade

Piše K. F.
27. svibnja 2024. - 11:10

U organizaciji Turističke zajednice Općine Orebić u sklopu Festivala peljeških kapetana niz je događanja. Večeras, 27. svibnja od 19 sati organizira se vođena tura kroz Orebić nazvana ‘Living history‘. Vođena tura je besplatna, mogu joj se priključiti svi zainteresirani, a kreće se ispred zgrade Općine Orebić u 19 sati. Još jedna vođena tura kroz Orebić planirana je i 3. lipnja. U srijedu, 29. svibnja na Trgu Mimbelli nastupa Folklorna skupina Poloneza i Hrvatska glazba Potomje. Folklorna večer koju organizira FS Poloneza počinje u 19 i 30 sati.

image

Festival peljeških kapetana u Orebiću

Tzo Orebić/

Mornarska večer koju u sklopu Festivala organizira Liga protiv raka i TZO Orebić, održava se 31. svibnja na orebićkom Trgu Mimbelli od 20 sati. Za glazbu je zadužen Gramophonix bend, a Liga protiv raka će spravljati mušule na buzaru. Dolaze i pelješki vinari.

image

Festival peljeških kapetana u Orebiću

Tzo Orebić/

U Dvorani Općine Orebić, 1. lipnja kazališnu predstavu “Matrimonijo” izvest ćr KD Kolarin. Ovaj događaj organizira AKU Kušin, a ulaz je besplatan. 

Festival peljeških kapetana zatvara se 7. lipnja koncertom klape Intrade. Na Trgu Mimbeli u 20 sati  uz dobru klapsku glazbu, Liga protiv raka pobrinut će se za dobru hranu. Uz pečenu ribu, dolaze i pelješki vinari. 

30. lipanj 2024 13:09