StoryEditorOCM
NeretvaNAJBOLJI GRAD 2021│

METKOVIĆU NAGRADA ZA NAJVEĆI NAPREDAK U KVALITETI ŽIVOTA Jeftin vrtić, naknada za bebe, aglomeracija,sortirnica, kompostana...

Piše D.V.
20. listopada 2021. - 16:19

Metković je među pet gradova koji su ostvarili najveći napredak u kvaliteti života: Snizili cijenu vrtića, rekorderi po povećanju naknada za bebe i stipendija, prvi u županiji osigurali EU sredstva za aglomeraciju, grade poslovnu zonu, sortirnicu, kompostana.

image
Grad Metković

Nagrada za najveći napredak u kvaliteti života izračunata je tako da je uspoređen poredak u kategoriji kvaliteta života u 2020. godini u odnosu na poredak za istu tu kategoriju u sklopu prvog izbora najboljih hrvatskih gradova 2018. Onih pet gradova koji su ostvarili najveći napredak u poretku, ušli su u finale, a među njima je, piše portal gradonačelnik.hr i – Grad Metković.

-Posebno mi je drago što se Metković našao među nominiranima za najbolji grad upravo u ovoj kategoriji jer oduvijek ističem kako je poboljšanje kvalitete života svih naših sugrađana prioritet u mome te radu mojega tima. Bez obzira koji grad pobijedio, biti među pet najboljih u Hrvatskoj svakako je potvrda kvalitetnoga rada i interakcije sa sugrađanima te velika motivacija za nastavak u istom smjeru – komentirao je gradonačelnik Dalibor Milan plasman u veliko finale tradicionalnog izbora koje je u Novom Vinodolskom na rasporedu u četvrtak, 21. listopada.

image
Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan (HDZ))
HANZA MEDIA

Aglomeracija Metkovića – kapitalan projekt je vrijedan gotovo 450 milijuna kuna, kod čega je 70 posto sufinanciran europskim sredstvima. Na njega je Metković desetljećima čekao, a rezultirat će konačnim rješenjem problema javne odvodnje na području grada. Metković je prvi grad u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koji je za projekt aglomeracije dobio sredstva iz EU fondova.

Izbor za "Najbolji grad", već četvrtu godinu zaredom organizira portal gradonačelnik.hr u suradnji s Jutarnjim listom i agencijom Ipsos, ove godine je uvedena nova kategorija – Najveći napredak.

20. travanj 2024 15:53