StoryEditorOCM
Neretvamaškare ća mogu maškare !

Ekskluzivno ! Ostavština Marka Krnjevala: " HDZ-u ostavljam svoju člansku iskaznicu u životu puno mi pomogla nije jer sam na birou ko i prije"

Piše Stanislav Soldo
foto: www.likemetkovi.hr
20. veljače 2023. - 12:18

Metkovsko pokladno društvo otvorilo je još jedan "sudski proces" protiv princa Marka Krnjevala-rođenog Metkovca,gospara s Pjace, veleposlanika Brđana, markiza s Klade, šerifa Crnog puta, rančera Jerkovca, graničara Glibuše, zastupnika Orašine i gastarbajtera Mobina.

Uz dopuštenje njegove odvjetnice, Sandre Wagner i zalaganjem prvog čovjeka metkovskih maškara, Vinka Vukovića Liske tužitelj i obrana su nam ekskluzivno ustupili Markovu optužnicu, obranu ali i oporuku što je kome ostavio u nasljeđe.

Proletile godine, proletili dani sve je skoro isto ko i lani. Dok moj Metković mirno spava u mojoj glavi odvija se drama prava. U ćeliji već dugo ležim ne pada mi napamet da bježim.meni srce slabo tuče sve se poremetilo moj puče.

image

Princ Marko Krnjeval svakome je ponešto ostavio

Oj Hrvatska zemljo moja mala populacija ti je skroz opala. Kovida skoro više nemaopaki virus nije više tema. A.P. i ostala svita nikog ništa i ne pita. sve po svome radeoporbi stalno mast vade.

HDZ po anketama vječito vodi jer afere su uvijek u modi. Use nase i podase vječna je parola stranke zna se. SDP i ostali padaju sve niže dok se HDZ stalno diže. Po javnom mjenju ovih dana od veljače dogodine nas čeka uzbudljivo proljeće.

A naši Božo i Nikola čekaju u redu oni misle da nešto vrijedu. Možda vlast i dočekaju jednog dana jer njima je politika duševna hrana.

A najvažnija je stvar da kuna više nema narod u džepe eure sada sprema. Već dugo strepi cijela nacija jer je visoka inflacija. Nema više one….što južnije to tužnije napokon je otvoren Pelješki most na otvaranju je svatko želio biti rado viđen gost. Spojena je cijela zemlja naša. Na mostu je sve puno muzičara i folkloraša. svatko se sa mostom diči političara bilo ko u priči.

Oooo moj najdraži grade u tebi bageri i strojevi stalno rade, slažu se cijevi nove proračun tvoj pun je love. Iz eu fondova pare stalno stižu kvalitetu života one u gradu dižu. Županija je kesu odriješila dnevnu bolnicu je brzo riješila. Samo još fale sestre i doktori pa da se bolnica napokon kako treba otvori. A župan po Metkoviću stalno šeta preživljava on nekako već 20 ljeta.

image

Maškare u Metkoviću

Naša policija je uvela nove mjere u nju stvarno imam puno vjere. Ne možeš više ni normalno disat odma će ti kaznu napisat. Ne postoji za njih ni svetac ni petak u kažnjavanju nitko nije izuzetak. Zaustavljaju sve mrtvo i živo, ne možeš popiti ni j…. pivo. Kazne su visoke do bola najbolje se prodaje koka kola.

Posla u gradu koliko hoćeš ima otvorilo se skoro 5-6 firma. ali državna služba je moj životni san valjda ću dočekati i taj dan. Člansku moram izvaditi da mogu do penzije spokojno raditi, bez obzira na godine možda se zaposlim u Plodine.

Naplata parkinga se opet vratila gradska uprava je to na vrijeme shvatila, auta više nego stanovnika ima još malo pa će parkirati po stablima.

Mala pjaca je završena, skoro je pri kraju ali tamo stanje nije ko u raju. Umjesto da se rodi nova bajka nezadovoljni su Marijana, Delija i Rajka. Najamnine su za njih skupe…a kako je tek onima koji dođu da nešto kupe, uglavnom što se ove priče tiče cijene voća i povrća su ko da rak liče. U ovo doba žestoke recesije najbolje bi bilo da grad smanji cijenu koncesije.

Za sport se izdvaja puno para koda naš grad olimpijce stvara. Neretva troši najviše kuna a mreža im je uvijek puna. Domaćih igrača,osim doninog malog skoro da i nema, zato stranci igraju bez problema. Stanko tamo ima odriješene ruke ipak je on jedini šef od struke. ONK Metković "ekipa, a ne klub" je županijski vladar a imaju samo domaći kadar. Igraju samo za sendvić i sok ne zanima ih prijelazni rok.

image

Maškare u Metkoviću

Rukomet se vratio kući igrački kadar i njih muči. Mali Nikola to vodi možda se i liga za prvaka jednog dana rodi. Rukometašice naše igraju tečno u drugoj ligi igraće vječno. Boćari su muški prvoligaši a ni tamo ne bućaju samo naši. Markica,Mile,Krle i ostale stare kuke udaraju boće,pozlatile im se ruke, a Jure krlin da nije živac davno je mogo biti reprezentativac.

Sve dok je na Neretvi plima u Neretvanskom Gusaru je dobra klima. Po Neretvi mirno plove jer imaju čamce nove, dicu našu tamo okupljaju a medalje redovito skupljaju.

Biciklisti na čelu sa Talajić Dadom sve su postigli mukotrpnim radom. nemam za njih grube ričibicikla je u gradu ko u priči.

Mamba skokove u Nertvu vodi njemu ta funkcija stvarno godi. Još da u Neretvu koji put ploste skočii svoju opituranu frizuru smoči.

Svi se bore za radno mjesto domara iako tamo nema nekih para, ali njima je puna šaka brade, jer skoro svi kad nisu u smjeni na crno rade.

Žao mi je da pjacara novih nema jer nas je davno napustila pjacarska krema. Mačak, Perdede, Matko i Kuki kapacitet nisu iako na pjaci po cijeli dan visu. Pjaca nije više jaka otkad nema Tote i Žaka.

Voda dosad skupa bila nije ali caka u izvoru se krije. Dosad su Metković doo i Čistoća bile firme sjajne tko zna oće li dočekati dane bajne.

image

Maškare u Metkoviću

Cela šefica od kužine pravi najbolje užine. Uzrečica "jedi govedinu" strana joj nije recept od brujeta od svih krije.

A bivši gradonačelnik Stipe živi dane lipe. Klaonica koja je propadala godinama napokon je prodana Plodinama. Da u politici kruha nema, Stipe je shvatio i napokon se poljoprivrede uhvatio.

Nikola Jelaš kratkog je fitilja u maškarama se uvijek metilja uhvati se Kiko kviza istekla ti je maškarska viza.

Glazba moja u srce me dira posljednji marš više mi ne svira. Starih glazbara u njoj više nema, a tanka im je maškarska oprema.

Prije nego odem zauvijek jer za mene ne postoji lijek, otvorite moju oporuku pa vidite i počujte što ostavljam svome puku.

Moj tomo šlapa koji po gradu vazdan klapa. E njemu ostavljam električne škare

da se po parku što manje tare. Najboljem ugostitelju Mrsnom Bori kojeg ništa ne mori ostavljam sve moje od policije kaznei neka njegove džepove plavci više ne prazne.

Nova parkirna mjesta ostavljam iz orašine Tici Juri da me po gradu više ne davi, doduše falit će mu radnog staža malo meni je do mog pave jako stalo.

Kantićima mojim s Klade ostavljam vinograde mlade. jer kad pijem njihovo vino osjećam se kul i fino.

Neretvi poklanjam ligu treću i love punu vreću. neka troši manje parai vlastiti kadar stvara.

Mome Nikoli Grmoji novi referendum ide jer njegovoj grmljavini svi zavide. skupili su potpisa dostajebiga… ne vrijedi jer su od mosta.

image

Maškare u Metkoviću

HDZ-u ostavljam svoju člansku iskaznicu uz nju svoju i putovnicu. U životu puno mi pomogla nije jer sam na birou ko i prije.

Je li iko išta pito pa gdje je taj Maskito. Ostavljam mu ljepoticu mladu neka skupa šetaju po gradu.

Moja silvana di si našla lLsku bez para izgleda da ljubav ipak čuda stvara. ostavljam ti na banci račun novi pa ako bude zafalilo ti samo nazovi.

Dadi Milanu ostavljam projekte nove i neka više u središnjicu ne zove dado ako ti pare dam onda nešto i uradi sam.

Ivica Grmoja momak je fin ali dila jako skup plin. Zato mu ostavljam južni tok da mu ne istekne rok.

Srni Renatu,mom prekrasnom bratu ostavljam hotelsku fotelju da u njoj sjedi u odijelu.

Moj sudac Parmać Stipeproživljava zadnje radne dane lipe. Ostavljam prekršajne kuverte plave neka i dalje spašava metkovske sitne glave.

Josip Vladić Maca najveća je metkovska faca. njemu dajem 5 sapuna neka bude ćista njegova ćuna.

Željku Alimiću Ali koji puno priča ostavljam Božu Gabrića.

Crnom putu koji mi stvara ranu ljutu ostavlja cestu od gale do škole nek šetaju njome i da ih noge što manje bole.

Onk Metković mi je namanja briga oni su stvarno prva liga njima ostavljam rang veći jer jajani se nadaju toj sreći

Iić Lola dobiva nova teretna kola da ograde svoje i alat poveze jer ova mala što sada ima stvarno su bezveze.

image

Maškare u Metkoviću

Vidoviću Stanki fiškalu od grada ide ovogodišnja parada neka paradira ponosna čela pošto mu je zaposlena rodbina cijela-

Andrija Boras od bagera malinjemu mehanizacije ne fali. Njemu poklanjam još bagerista trista pa neka kopaju za dobrobit našeg mista.

Mjenjačnica Sršen stalno mijenja pare za bankarsku krizu uopće ne mare. ostavljam im ove moje kune i sa njima vreće eura pune. Neka mijenjaju sve u valutu novujer počet će ubrzo narod vadit iz kušina lovu.

Direktor mojih dvora Gimi Toni koji samo dobru spizu voli, ostavljam prostorije nove pa nek vesela društva na feštu zove.

Č… svoju svoju, najdražu igračku moju, ostavljam svome puku da je nikad ne ispuste iz ruku, neka političare po glavama tuku koji svim nama zadaju muku.

Glavom i bradom Krnjeval Mark j… li vam sunce žarko.

image

Maškare u Metkoviću

01. svibanj 2024 08:13