StoryEditorOCM
NeretvaOTVOREN NATJEČAJ

Dom zdravlja Metković traži liječnika, evo kako ga planiraju privući u svoj grad

Piše SR
30. ožujka 2023. - 12:58

Dom zdravlja Metković je raspisao javni natječaj za liječnika obiteljske prakse na neodređeno puno radno vrijeme, a onome tko je spreman doći raditi u ovaj neretvanski grad, ova ustanova osigurat će smještaj. 

- Kad su u pitanju liječnici primarne zdravstvene zaštite, trenutačno imamo jednu zamjenu za odsutnu liječnicu, dok druga 1. svibnja odlazi u mirovinu. Dom zdravlja dužan je preuzeti ordinaciju. S obzirom da nije lako naći liječnika, ovaj smo put u oglasu naveli da ćemo osigurati smještaj. Dom zdravlja nema svoj stan nego smo spremni liječniku plaćati najam u privatnom smještaju, a Grad Metković će sudjelovati u sufinanciranju - kaže Vjekoslav Čuvalo, ravnatelj Doma zdravlja Metković.

image
Claudio Bresciani/Tt News Agency Via Afp

Osim liječnika, metkovski dom zdravlja traži i medicinsku sestru, također na neodređeno puno radno vrijeme. Uvjeti su završena srednja medicinska škola, položen stručni ispit i odobrenje za samostalan rad, ali za ovo radno mjesto smještaj nije osiguran. Čuvalo kaže kako, za razliku od Dubrovnika i Splita, u Metkoviću nema deficita medicinskih sestara. 

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od objave natječaja u Narodnim novinama.

19. travanj 2024 11:02