StoryEditorOCM
KonavleAgroturizam Konavle

U nedjelju u Čilipima nastavak projekta „NOVA GENERACIJA za novi razvojni koncept ruralnog turizma“,

Piše dv
28. listopada 2022. - 09:12

U nedjelju, 30. listopada 2022. godine s početkom u 18:00 sati u Domu kulture Čilipi, Agroturizam Konavle organizira nastavak projekta „NOVA GENERACIJA za novi razvojni koncept ruralnog turizma“, kojim će se pružiti potpora i edukacija onima koji će svojom energijom te uz privaćanje suvremenih trendova i tehnologija biti pokretači daljnjeg razvoja ruralnog turizma u Konavlima. Tom prilikom svoje predavanje „Ruralne Konavle, verzija 2.0“ održat će renomirani stručnjak za ruralni turizam iz Istre Robert Bačac.

Okupljenima će se predstaviti i do sada prikupljeni rezultati provedene ankete te prikazat daljnje smjernice Projekta. Svi zainteresirani za edukaciju i daljnji razvoj ruralnog turizma Konavala imaju priliku do 6. studenoga 2022. popuniti anketni upitnik i na taj način sudjelovati u kreiranju edukacijskih tema. Anketni upitnik može se naći na web i facebook stranici Agroturizma Konavle.

Prošle nedjelje predstavljanju Projekta se odazvao veći broj uglavnom mlađih Konavljana iz obitelji koje se već bave ruralnim turizmom, ali i onih koji žele prihvatiti izazov i pokrenuti poslovanje ili svojim kreativnim idejama doprinijeti daljnjem razvoju ruralnog turizma u Konavlima. Svojom nazočnošću su rad Udruge podržali i predstavnici Općine Konavle i Dubrovačko-neretvanske županije Božo Lasić, Perica Pušić i Ivo Klaić.

Projektni partneri Agroturizmu Konavle su: Hrvatska udruga za turističke i kulturne rute „Tur Kultur“, Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA), Klub članova Selo te će se Projekt provesti i u suradnji s dubrovačkim srednjim školama i Sveučilištem u Dubrovniku.

Pokrovitelj projekta je Ministarstvo turizma i sporta koji sufinancira projektne aktivnosti u okviru potpore strukovnim udrugama u turizmu.

26. travanj 2024 11:02