StoryEditorOCM
KonavleKOREKCIJA CJENIKA |

PREVELIK IZDATAK Zbog poskupljenja vrtića u Konavlima nezadovoljni roditelji pokrenuli peticiju, ne isključuju ni prosvjed

Piše dv
20. rujna 2021. - 08:53

Predstavnik konavoskih roditelja nezadovoljnih poskupljenjem usluge dječjih vrtića Andro Sukono izvijestio je o pokretanju peticije za ukidanje svježe odluke Općinskog vijeća o korekciji cjenika predškolskog odgoja.

Sukno je medije izvijestio kako će roditelji tražiti sastanak s načelnikom Općine Konavle Božom Lasićem, a ako njihovi apeli ne daju rezultata, spremni su organizirati i prosvjed.

- I dosadašnja cijena od 650 kuna već je bila među najskupljima u državi. Osim Općine, i mi roditelji pogođeni smo covid krizom, a ovo povećanje još je jedan dodatni udarac na naš kućni budžet. Ako već Općina cijenu ne može umanjiti i tako olakšati krizu roditeljima, smatramo da je jedino ispravno da cijena ostane ista kao dosad. U tu svrhu krenuli smo s prikupljanjem potpisa za peticiju kojom tražimo ukidanje navedene odluke. Svi koji se želite potpisati, obratite se meni na br mob: 098424903 (SMS, Viber, WhatsApp) ili na e-mail: asukno@gmail.com.” - izvijestio je predstavnik roditelja Andro Sukno.

Podsjetimo, Općina Konavle je uz blagoslov Općinskog vijeća na prošlotjednoj sjednici donijela odluku o povećanju cijene vrtića prosječno za 150 kuna. Ekonomska cijena vrtića je inače 2.200 kuna.

Izmjenama i dopunama Odluke roditelji u Konavlima za jedno dijete u vrtiću plaćat će 750 kuna, za drugo 670 kuna, i treće dijete 560 kuna. Za četvrto i svako sljedeće dijete vrtić će biti besplatan,. Isto vrijedi i za mališane bez oba i djecu samohranih roditelja, djecu vojnih i civilnih invalida Domovinskog rata s utvrđenim stupnjem trajne invalidnosti 90 posto i više, djecu s poteškoćama u razvoju kao i djecu korisnika iz socijalno ugroženih kategorija.

26. travanj 2024 02:07