StoryEditorOCM
KonavleAGROTURIZAM KONAVLE

Najavljeni još jedni ‘Mirisi Božića‘: za jubilarno 15. izdanje pripremljen je bogat program koji ima zabavni, promotivni, natjecateljski, kulturni i humanitarni karakter

Piše DV
5. prosinca 2022. - 13:20

Danas je u hotelu Adria predstavljen program jubilarnih 15. Mirisa Božića u Konavlima. Manifestacija se održava u vremenu od 22. do 30. prosinca i donosi niz zanimljivih sadržaja. Otvaranje 15. Mirisa Božića će biti u četvrtak, 22. prosinca u Domu kulture Čilipi gdje se organizira Svečana humanitarna večera na kojoj će konavoski agroturizmi zajednički pripremiti zelenu menestu. U programu otvaranja sudjeluju glazbeni gosti, a mjesto na večeri će biti obvezno prethodno rezervirati. Prikupljeni prilozi će se 26. prosinca uručiti zakladi „Otac Ivan Fiorović“ za studente slabijeg imovnog stanja.

Program se nastavlja sljedećeg dana u Samostanu sv. Vlaha u Pridvorju gdje je organiziran veliki koncert tradi-cionalnih kolendi i božićnih pjesama s početkom u 18:00 sati. Na koncertu sudjeluju KUD Stjepan Radić, KUD Marko Marojica te klape Jadran i Figurin.

Povodom jubilarne obljetnice u utorak 27. prosinca u prostoru Matice hrvatske Konavle na Grudi će se otvoriti izložba „15 nam je godina tek“. Glazbeni gost večeri će biti Nena Ćorak, a planira se i prigodno čašćenje.

Srijeda, četvrtak i petak su rezervirani za "Dane zelene menestre, baštine i vina" kada konavoski agroturizmi, uz prethodnu narudžbu, pripremaju zelenu menestru. Tih dana će biti otvoreni i konavoski muzeji, Sokol Grad i Knežev dvor u Pridvorju, a sve detalje i kontakte možete naći na web i facebook stranici Udruge Agroturizam Konavle.

Za samu završnicu manifestacije u petak 30. prosinca konavoski vinari pripremaju večer vina i zabave: „Red & White Wine Party“. Događanje počinje u 17 sati u Domu kulture Čilipi gdje će biti moguće kušati najbolja ko-navoska vina uz zanimljivi finger food. Za sve ljubitelje pub kvizova od 18 sati organizira se Mirisnobožićni pub kviz nakon čega slijedi vrhunska zabava uz DJ Mira i glazbeni kolektiv Vox Box.

Ovogodišnji Mirisi Božića organiziraju se pod pokroviteljstvom: Ministarstva poljoprivrede, Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Konavle, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije te Turističke zajednice Općine Konavle te brojnih sponzora. Partneri manifestacije su: Muzeji i galerije Konavala, Društvo prijatelja dubrovačke starine, KUD Stjepan Radić, KUD Čilipi i zaklada „Otac Ivan Fiorović“.

25. svibanj 2024 01:54