StoryEditorOCM
KonavleCavtat bez adventa!

Načelnik Konavala, Božo Lasić: ‘Natječaj za kućice nismo objavili, nema interesa‘. Ugostitelji poručuju kako ove godine neće kisnuti, ali zabave će zato biti u Čilipima, na Grudi i u Vitaljini

Piše Gabrijela Bijelić
15. studenog 2022. - 14:20

Iako je advent pred vratima, još uvijek nije poznato hoće li se i kad u središtu Cavtata montirati blagdanska kućica s ponudom jela i pića kao dosadašnjih godina:

- Natječaj za kućice nismo objavljivali, a koliko mi je poznato, dosad nitko nije ni iskazao interes za njih. Osobno bih bio sretan da se netko javi, no i bez toga će u Konavlima biti božićnog ugođaja. Vjerojatno će kućice biti postavljene na Grudi i u Čilipima, a jedna će se naći i u Vitaljini, Općina ju je nabavila nakon nedavnog olujnog nevremena. Što se ostalih sadržaja tiče, i ove godine tradicionalno se održavaju ‘Mirisi Božića u Konavlima‘ s nizom manifestacija, a što priprema pred Božić udruga mame Cavtata još nisam upoznat – istaknuo je konavoski načelnik Božo Lasić na temu adventskih događanja. Na upit o blagdanskoj dekorativnoj rasvjeti na području najjužnije općine, potvrdio je da će se tu i tamo naći iluminacije:

- Božić je prvenstveno u ljudskim srcima, ne u izvanjskom blještavilu – zaključio je načelnik.

Da ove godine neće biti blagdanskih kućica u Cavtatu jutros je, kaže, doznao i voditelj popularnog kafića Amor Branimir Martinović:

image

.

Bozo Radic/Cropix/Cropix

- Nisam iznenađen. Riva je prokopana, lupa bager, nema se gdje staviti šator, ne isplati se upuštati u sve to. Prije se preko udruge Mame organizirao program s općinom...Da ima kakva nadstrešnica, možda bi se što moglo, ovako nema smisla od kiše i vjetra. Čuo sam se i s Larijem Braičevićem koji je dosad uvijek imao kućicu, ali kaže da neće ni on sudjelovati, lani je pokisnuo, a ove godine neće radit ništa, nema šanse – otrkio je Martinović.

Cavtatski ugostitelj veteran Ivo Bobić, čiji je restoran Leut cavtatski brand, tvrdi kako ga ne čude načelnikove riječi da nema interesa za adventske kućice:

- Bome da nema interesa, ništa nije kao prije, prije je bilo zabave i pjesme, a sad se sve nekako ofucalo, ne razumijem zašto i žao mi je zbog toga. Nudili su i meni da uzmem kućicu, ali ja radim ozbiljan posao, imam 27 stalno zaposlenih i ne zanimaju me takvi sadržaji – ustvrdio je Bobić koji je, kaže, čuo da će u Čilipima i na Grudi nešto biti od kućica, no da Cavtat još ‘visi u zraku‘.

25. travanj 2024 06:29