StoryEditorOCM
Konavlezeleni razvoj

Konavlima novac za ekološki park s roštilj zonom

Piše DV
5. lipnja 2024. - 12:11

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odabralo je za financiranje projekt “Zajedno za zeleni razvoj: Suradnja Grada Mostara i Općine Konavle”, ukupne vrijednosti dodijeljenih sredstava 208.848,04 eura, od čega 165.906,54 eura za Grad Mostar i 42.941,50 eura za Općinu Konavle.

Općina Konavle realizacijom ovog projekta namjerava unaprijediti kvalitetu javnog i društvenog prostora uređenjem Konavoskog ekološkog parka, na području srednjeg toka rijeke Ljute. Park će se opremiti potrebnom komunalnom opremom kao što su klupe, stolovi, roštilj zona, koševi za odlaganje otpada, stalci za bicikla i ostalo, uz odrađivanje svih potrebnih pripremnih radova.

image

Odobren projekt "Zajedno za zeleni razvoj: Suradnja Grada Mostara i Općine Konavle"

Općina Konavle/Općina Konavle

Također, izradit će se natkriveni prostor za potrebe održavanja edukativnih radionica i drugih događanja, kao i nabaviti potrebna oprema za održavanje ovog vrijednog prostora. Uređenjem parka afirmirat će se novi rekreacijsko-turistički sadržaj visoke vrijednosti, temeljen na načelima održivosti, ekologije i uključivanja zajednice.

Ugovor je gradonačelniku Mostara Mariju Kordiću i pročelniku u Općini Konavle Perici Pušiću uručio ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić, u nazočnosti Zvonka Milasa, državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH te Domagoja Mikulića, državnog tajnika u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU.

Projekt se financira u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu, a cilj Programa je jačanje prekogranične suradnje kroz gospodarsku, socijalnu i demografsku revitalizaciju pograničnog područja te pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

20. lipanj 2024 13:50