StoryEditorOCM
KonavleSVE POPULARNIJE

Konavle bilježe porast dolazaka i noćenja. Evo koliko je ove sezone više turista

Piše r. r.
4. rujna 2024. - 09:15

Konavle nastavljaju bilježiti izvanredne turističke rezultate, što potvrđuje i uspjeh Cavtata, koji je od strane čitatelja portala European Best Destinations prepoznat kao najekskluzivnija destinacija u Europi. Cavtat je pohvaljen zbog svoje jedinstvene kombinacije prirodnih ljepota, bogate kulturne baštine i opuštene atmosfere. Uspoređuju ga sa Saint Tropezom, naglašavajući njegovu estetsku vrijednost i ekskluzivnost.

Turistički podaci za općinu Konavle također pokazuju pozitivne trendove. U kolovozu 2024. zabilježeno je 4,5% više dolazaka i 1,3% više noćenja u odnosu na kolovoz 2023. Povećanje u dolascima za razdoblje od siječnja do kolovoza iznosi 6,2%, dok je broj ostvarenih noćenja porastao za 9,8%. Tradicionalno, najveći broj noćenja ostvaruju turisti iz Velike Britanije, a slijede ih gosti iz Francuske, Irske, Poljske i BiH.

Važno je istaknuti da je broj noćenja za prvih osam mjeseci 2024. veći za 2,3% u odnosu na rekordnu 2019. godinu, što upućuje na to da će i konačni rezultati ove godine biti izuzetno uspješni.

16. rujan 2024 01:41