StoryEditorOCM
KonavleBEZ BRIGE, PITOMA JE

I George Clooney ju je obožavao: Vijetnamska svinja Bonita odbjegla s farme u Konavlima! Ako je vidite, javite!

Piše DML
27. listopada 2022. - 13:36

Odbjeglo je vijetnamsko prase u Konavlima! Iz okolice Grude nekud se zaputila i nema joj traga. Pitoma je i uvijek se zadržava u blizini kuće, a jučer je odlutala i navečer nije došla doma, javlja na facebooku njezina vlasnica, Antonia Kurtela Pavlić.

- Vijetnamska prasica zove se Bonita, došla nam je prije nekih godinu i po dana, preko gospođe Marije Laptalo iz društva za zaštitu životinja na naš Ranč Dubrovnik na Grudi. Imala je samo 6 mjeseci kad je došla, prijašnji vlasnici su je držali u kući, vodili na povodcu i vozili u autu, mi smo je ipak odlučili držati u štali s ostalim životinjama - kaže Antonia.

- Svaki dan je izlazila van, igrala se s djecom, psima, pasla travu zajedno s konjima. Jako je umiljata, do sada se nikad nije pretjerano udaljavala s ranča, ali kada bi se tjerala, primijetili smo da se više glasa i tada bi odlazila dalje od kuće u potrazi za mužjakom, ali uvijek bi se navečer vratila. Prije dva dana je otišla i nismo je više uspjeli naći. Uz pomoć mnogih ljudi koji su se javili za pomoć i lovačkih pasa još uvijek nije pronađena. Nestala je na području ispod Grude, u smjeru Konavoskog polja - navodi Antonia.

Vijetnamsko prase pretežno je crne boje, a neki primjerci imaju svijetle mrlje. Teška je od 70 do 80 kg, ali odrasli mužjaci u uzgoju mogu težiti i do 150 kilograma. Vežu se za svog vlasnika i vole češkanje.

Jednu je vijetnamsku svinju kao ljubimca držao i poznati hollywoodski glumac George Clooney, a kad je uginuo, dugo je tugovao za svojim Maxom. Više nikad nije nabavio novu.

 

26. travanj 2024 12:28