StoryEditorOCM
DubrovnikPAT POZICIJA U UVALI

Župan Dobroslavić o plaži Sumratin: ‘Nikome ova situacija ne odgovara, najmanje županiji.‘ Evo što kaže hoće li se postaviti pitanje odštete

Piše Anton Hauswitschka
12. lipnja 2024. - 14:11

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić danas je upitan o sudbini plaže Sumratin u Uvali Lapad. Župan je podsjetio da je problem nastao kada je Visoki upravni sud donio dvije oprečne presude u istom predmetu. Naime, nakon tužbe dubrovačkog poduzetnika da rješenje o koncesiji nije zakonito, sud je presudio u njegovu koristi, a potom je donio novu presudu koja je potvrdila da je Dubrovačko-neretvanska županija dala koncesiju tvrtki Dubrovački zalasci sunca u skladu sa zakonom. -  obratili smo se  Državnom odvjetništvu koje je zatražilo ocjenu zakonitosti tih presuda. Koja bude zakonita, moi ćemo je svakako poštovati. No u ovom slučaju najgore je prošao dosadašnji koncesionar koji je na javnu dobro uložio 10, 15 milijuna eura. Istina, on duguje oko 800 tisuća eura za neplaćenu koncesiju, no imovina koju je financirao na javnom dobro taj će iznos pokriti pa ni Županija, ali ni RH neće biti na šteti – ističe Dobroslavić.

image

Župan Nikola Dobroslavić

Tonci Plazibat/Cropix

Nas zanima hoće li, nakon što se utvrdi koja je sudska presuda zakonita, uslijediti zahtjevi za odštetu. Tužitelja jer nije dobio koncesiju, odnosno koncesionara koji je nije mogao  koristiti iako je uložio milijunske iznose. - Ta njegova investicija, nije njegova imovina. To je javno pomorsko dobro, on je nije mogao uknjižiti. Ako bude zakonita presuda da je Županija bila u pravu, on će platiti zaostatke koncesije i nastaviti raditi. U drugom slučaju, raspisat ćemo novi natječaj- kazao je Dobroslavić.

16. lipanj 2024 18:25