StoryEditorOCM
Dubrovniku dvorani oš marin držić

Želite li saznati kako radi policija? Dođite sutra na Dan otvorenih vrata u Dubrovniku

Piše M. R. K.
12. lipnja 2024. - 11:14

 

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska će sutra, 13. lipnja, s početkom u 12:30 sati u Dubrovniku održati Dan otvorenih vrata. Druženje policije s građanima predviđeno je u dvorani OŠ Marina Držića na adresi Volantina br. 6 u Dubrovniku.

Policijski službenici izložiti će opremu i tehniku koju koriste različiti rodovi policije (interventna policija, temeljna policija, kriminalistička policija, protueksplozijska zaštita, prevencija, granična policija, prometna policija), a građani će moći pogledati i pokazne vježbe interventnih timova ove Policijske uprave kao i pokaznu vježbu službenog psa.

Pozivamo sve zainteresirane građane, a posebno učenike drugih razreda srednjih škola i učenike završnih razreda srednjih škola (trogodišnjeg i četverogodišnjeg trajanja) da posjete Dan otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom pozivu i o tome kako postati policajac ili policajka.

Podsjećamo da Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja:

Objavljen je natječaj za upis 500 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja

odraslih za zanimanje policajac/policajka na stranici Ministarstva unutarnjih poslova. Također je objavljen i natječaj za upis 170 učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole  „Josip Jović“ na stranici Ministarstva unutarnjih poslova. 

 Sve koji završe bilo koji od ova dva oblika školovanja čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.

17. lipanj 2024 00:49