StoryEditorOCM
Dubrovnikpun dojmova

Zelenski oduševljen dočekom u Dubrovniku, evo što je poručio preko Twitera

Piše A. H.
10. listopada 2024. - 13:04
Dubrovački gradonačelnik Mato Franković, ukrajinski predsjednik, Volodimir Zelenski i hrvatski premijer Andrej Plenković na StradunuBozo Radic/Cropix

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski koji je jučer odao počast poginulim dubrovačkim braniteljima koji svoj grad 1991. godine obranili od premoćno jačeg neprijatelja, JNA, srpskih i crnogorskih vojnih i paravojnih formacija, zahvalio se domaćinima na dočeku i podršci Ukrajini u ratu za slobodu. Zelenski je na svom Twiter profilu napisao: 

- Spomen soba posvećena braniteljima za neovisnost Hrvatske. S premijerom @AndrejPlenković, odali smo počast borcima koji su branili Dubrovnik. Važno je čuvati uspomenu na heroje koji su se borili za slobodu. Zahvaljujem Hrvatskoj što poštuje naše ratnike, što brine o našoj vojsci, civilima i ukrajinskoj djeci koja su ovdje u Hrvatskoj na rehabilitaciji nakon svega što su proživjela u ratu. Također sam zahvalan svima koji su danas na ulicama grada sreli našu delegaciju te nam dali podršku. Duboko cijenimo topao odnos hrvatskog naroda prema Ukrajini- poručio je Zelenski.

Volodimira Zelenskog na Stradunu pozdravili pljeskom i ovacijama Dubrovčani, ali i brojni turisti

12. listopad 2024 13:14