StoryEditorOCM
DubrovnikDRAMA NA GRADSKOM VIJEĆU

| ZELENA POVRŠINA NA UDARU Ograđena staza između Ville Palme i Vukovarske, vijećnici burno reagirali, gradonačelnik proziva zbog uništenja imovine

Piše dv
26. siječnja 2021. - 14:29

Vijećnik HNS-a Miho Obradović tražio je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća desetominutnu pauzu zbog navodnog rušenja pješačke ulice (stazi) koja spaja Ulicu dr. Ante Starčevića s Putom od Republike i Vukovarskom ulicom u Dubrovniku. Potrebica je rekao da se radi o presedanu, ali da će ga napraviti. Odluka je pala nakon što je Gradsko vijeće pješačku stazu između Vile Palme i zgrade Fine danas proglasilo javnim dobrom, a bageri istu tu stazu porušili.

image
Staza koja spaja Ulicu dr. Ante Starčevića s Ulicom Put od Republike i Vukovarskom ulicom


Uz vijećnika Miha Obradovića i gradonačelnik Mato Franković je dobio fotografije nemilog događaja.


- Kad netko odluči uništi tuđu imovinu i za to će odgovarati, komunalno redarstvo je izišlo i navedena cesta će se morati vratiti u prvobitno stanje. Netko je mislio da je iznad Gradskog vijeća, ali ovaj grad nije ničija 'kasica - prasica', ovo je naš grad! - rekao je Franković.


Izrazio je zadovoljstvo što su sve stranke složni. Obradović je rekao da podržava svaku gradonačelnikovu riječ. Kristić je rekao da je riječ o presedanu nasilja u prostoru te je naveo da je grad iznad svega. Franković je otkrio da je geodet već izašao na teren te je sve jasno i egzaktno dodao je kako investitori nemaju svog favorita za gradonačelnika. Spomenuo je i nekretninsku mafiju,ali je rekao da investitoru mogu iskopati najveću rupu na svijetu, ali je sve snimljeno.


Selmani (Srđ je Grad) je naveo kako ovdje nije riječ o "investitoru" niti o "investiciji", nego o "nasilju".
- Dubrovnik ne smije biti Divlji zapad - nikome i nikada, dodao je da bi Šimac Bonačić (SDP) rekla kako je riječ o činu zlostavljanja.


Podsjetimo, tvrtka Laus centar d.o.o. braće Slezak podnijela je prije par mjeseci zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za poslovno-stambenu gra­đevinu s pomoćnom građevinom na zemljištu između Vile Palme i FINE-e. Riječ je zahvatu na zelenom pojasu između ulica dr. Ante Starčevića i Puta od Republike, koji je do studenog 2018. godine bio u vlasništvu Zaklade braće Nikole i Miha Mihanović.

Iz gradske uprave potvrdili su tada kako bi gra­đevinska bruto površina (GBP) objekta bila 2247 metra kvadratna, a moguća visina 22 metra. 

Prema projektu, planirane su četiri podrumske etaže i osam nadzemnih. U podzemnim etažama je garažni prostor s 322 parkirna mjesta. Prije tri godine na ovo zemljište kao vlasnik se uknjižila tvrtka Editus Tali d.o.o. povezana sa Slezacima koji su investitori i kod gradnje stambeno-poslovnog kompleksa Gravosa Residences kod Grawea.

26. travanj 2024 09:58