StoryEditorOCM
DubrovnikKADROVSKE ROŠADE

Za direktoricu UTD Raguse imenovana je Marija Šimunović

Piše kf
2. veljače 2022. - 10:52

Za direktoricu UTD Raguse d.d. imenovana je Marija Šimunović, diplomirana ekonomistica i zamjenica pročelnice Upravnog odjela za poslove gradonačelnika – potvrđuju nam u Gradskoj upravi. Šimunović je na ovu poziciju došla nakon što je dugogodišnji direktor UTD-a Igor Jurišić prošlog mjeseca podnio ostavku. Iz Grada napominju kako će Marija Šimunović nastaviti obnašati svoju dužnost u Gradu Dubrovniku. Pitali smo i koje kompetencije Šimunović ima za čelno mjesto ove gradske tvrtke.

- U gradskoj upravi radi od 2009., najprije na poslovima u oblasti Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, potom u Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika prvo kao savjetnica I., potom na funkciji Voditeljice odsjeka za razrez i naplatu komunalnih pristojbi, zadužene za komunalni doprinos, komunalnu i vodnu naknadu, spomeničku rentu i naknadu za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade u prostoru. Od listopada 2017. prelazi na funkciju zamjenice UO za poslove gradonačelnika gdje je zadužena posebice za poslove vezane za poslovanje trgovačkih društava u vlasništvu Grada gdje je stekla iskustvo te je upoznata sa svim procesima poslovanja potrebnima za vođenje društva UTD Ragusa d.d. Na toj funkciji pratila je i konsolidaciju društva pod vodstvom bivšeg direktora Igora Jurišića koji je u siječnju podnio ostavku na ovu funkciju – tvrde u Gradskoj upravi. Podsjećaju kako je Grad Dubrovnik prije tri godine otkupio od RH dionice UTD Ragusa d.d., čime se 'stekao većinski paket što je omogućilo konsolidaciju i stabilizaciju društva'.

- Bio je to preduvjet za daljnje strateške korake, a to je otkup dionica društva TUP d.d. za koji je nedavno potpisan ugovor o postupcima i načinu otkupa dionica te u konačnici spajanje društva TUP d.d. s UTD Ragusom d.d. čime će Grad Dubrovnik biti većinski vlasnik društva – navode iz Grada.

28. lipanj 2024 05:11