StoryEditorOCM
DubrovnikZAVRŠENA SJEDNICA

Vijećnici podržali izvješća o radu gradskih ustanova u kulturi

Piše dv
4. rujna 2023. - 19:48

Na sjednici Gradskog vijeća fokus vijećnika privukla je točka vezana za izvješće o radu Dubrovačkih muzeja za proteklu godinu. Đuro Capor komentirao je kako su sredstva koje su ustanove dobijale u 2019. godini prilično manje i da bi ih trebalo povećati. Franković je rekao kako je Grad prošao kroz period koronavirusa te da će 2023. godina donijeti oporavak.

Andro Vlahušić naveo je kako će se iz proračuna izdvojiti 11 milijuna eura za kulturu te da imamo tri puta više programa od ostalih.

Pero Vićan rekao je da je pitanje kulture vječno pitanje i da se stalno govori o njezinim financijama. -Nije bilo temeljite rasprave o financijama u kulturi i nismo mogli zaključiti koje su njihove potrebe i koliko sredstava trebaju.

Izvješće je većinom glasova prihvaćeno.

Vijećnici su većinom glasova podržali sva izvješća ustanova u kulturi kao i Izvješće o radu Javne ustanove Rezervat Lokrum za 2022. godinu, izvješće o radu Javne ustanove Športski objekti Dubrovnik za 2022. godinu i Godišnje izvješće o poslovanju Agencije za društveno poticanu stanogradnju Grada Dubrovnika za 2022.g.

26. svibanj 2024 06:30