StoryEditorOCM
DubrovnikOVO JE POPIS

Raširili se i ostali bez javne površine! Franković kažnjava ugostitelje i ostale koji krše ugovore

Piše Silvia Rudinović
5. lipnja 2024. - 14:15

Gradonačelnik Mato Franković izrekao je sedam otkaza ugovora o zakupu javnih površina na razdoblje od sedam dana. Kako su priopćili iz njegova ureda, tri otkaza odnose se na ugostiteljske objekte, a četiri na protupravno postavljanje reklamnih panoa i prodaju karata na javnim površinama.

Otkazi ugovora izjavljeni su ugostiteljskom obrtu Sebastian za istoimeni objekt na Prijekome, društvu Stabulum d.o.o. za objekt „Lajk“, također na Prijekome, te ugostiteljskom obrtu The Best za pizzeriju „Gajeta“ u Žudioskoj ulici.

Zakupci su kažnjeni jer su proširili zakupljene javne površine i tako smanjili slobodan pješački prolaz dijelom ulice. 

Za postavljanje info pulta za reklamiranje i prodaju karata na javnoj površini, bez potrebnog rješenja nadležnog upravnog odjela, otkazi ugovora uručeni su i obrtu Tirena, kao i tvrtkama Klik holidays d.o.o., Silva j.d.o.o. te Mala Mara d.o.o.

Zakupci su dužni prestati se koristiti javnim površinama koje su predmet ugovora o zakupu i ukloniti sve stolove i stolice s javne površine. Ponovno zaključenje ugovora mogu zatražiti nakon otklanjanja okolnosti koje su dovele do otkaza ugovora, ali ne prije protoka roka od sedam dana, poručuju iz Grada Dubrovnika.

Franković je uoči sezone, na sastanku s ugostiteljima u ožujku, najavio da će komunalno redarstvo, osim nadzora razine buke, provoditi pojačan nadzor korištenja javnih površina i pridržavanja zakupaca ugovora o zakupu javne površine.

16. lipanj 2024 19:57