StoryEditorOCM
DubrovnikNADARENI UČENICI

Prvi, šesti i deseti na natjecanju iz fizike, u svemu odlični i svima pomažu - takva su djeca nada u bolje sutra!

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
10. ožujka 2022. - 09:12

Na Županijskom natjecanju iz fizike za osnovne i srednje škole koje je održano u srijedu, 9. ožujka u Gimnaziji Metković prvo mjesto osvojio je Matija Luetić, učenik 8C razreda iz OŠ Mokošica. Mentorica mu je bila učiteljica Jasna Njavro, koja kaže da se radilo 5 zadataka plus 2 pokusa tijekom 3 sata.

Matija je ovojio 60 od mogućih 75 bodova, čak 20 bodova više od drugoplasiranog. Natjecali su se i učenici iz 8D razreda, Jakov Rešetina i Bruno Carević, koji su također osvojili respektabilna mjesta – 6., odnosno 10. u ukupnom poretku.

– Spremali smo se koliko smo stizali. 'Krala' sam ih s nekih sati, dolazili su ranije u školu i ostajali kasnije raditi pokuse – kaže Jasna o ekipi koja je sudjelovala na natjecanju. - Zadatke smo radili kroz dodatnu nastavu jedan sat tjedno i oni sami doma, pa ako što zapne, pošalju.

- Ima jako puno pametne djece, samo im se treba više posvetiti, a mi gubimo živce tamo gdje ne treba – opisuje trenutnu situaciju s nadarenim učenicima. - Baš se jučer vidjelo koliko oni mogu i žele, odlični su svi iz županije – hvali ih Jasna Njavro. - Ali kroz redovnu nastavu oni se pogube jer ih neradnici 'poklope'.

Matija je inače ostao drugi i u natjecanju iz tehničkog, ide na plivanje i rukomet, iz svih predmeta je odličan i u razredu svima pomaže, ima samo lijepe riječi o njemu njegova učiteljica.

- Lani kad sam ih dobila kao sedmaše, odmah sam im rekla 'iduću godinu idete sa mnom na natjecanja' jer tek u osmom razredu imaju natjecanja iz fizike. Njih jedna grupica je odmah kliknula i stvarno su radili, nije im se bio problem dići ranije na predsat – dodaje Jasna.

Ta mladost zaista daje nadu u bolje sutra!

25. lipanj 2024 05:49