StoryEditorOCM
DubrovnikNALAZ VJEŠTAKA

Privremeni priključak kojim se strujom opskrbljuje Marina Frapa Dubrovnik opasan je za živote i zdravlje prolaznika i korisnika!

Piše A. H.
8. lipnja 2024. - 11:40

Dubrovački vjesnik već je pisao o problemu elekto instalacija koje se nalaze razvučene po novoizgrađenoj Lapadskoj obali uz Marinu Frapa Dubrovnik. Iz Grada Dubrovnika danas su nam poslali nalaz i mišljenje neovisnog vještaka  koje je naložio Trgovački sud u Dubrovniku. - Na temelju rješenja Trgovačkog suda u Dubrovniku u postupku osiguranja dokaza, a na prijedlog Grada Dubrovnika, neovisni vještak elektrotehničke struke izradio je nalaz i mišljenje u svezi privremenog i stalnog priključka električnom energijom Marine Frapa na Lapadskoj obali.

POGLEDAJTE NALAZ VJEŠTAKA 

Visokonaponski kablovi ‘gmižu‘ po Lapadskoj obali uz Pašalićevu marinu, opasnost su za prolaznike

Sukladno nalazu i mišljenju vještaka, privremeni priključak kojim se sada napaja električnom energijom Marina Frapa nema otpornost na mehaničke utjecaje te time predstavlja opasnost za živote i zdravlje prolaznika i korisnika. Grad Dubrovnik će slijedom navedenog pristupiti uklanjanju privremenih priključnih instalacija, čemu se Marina Frapa do sada protivila.

image

Kablovi na Lapadskoj obali

Ahmet Kalajdžić/

Marini Frapa je već po završetku radova omogućeno priključenje na trajne postojeće kabele koji su ukopani i položeni kroz šetnicu Lapadske obale, a predmetnim nalazom i mišljenjem u postupku osiguranja dokaza je utvrđeno da isti zadovoljavaju sve zakonom propisane uvjete, te stoga ne postoji prepreka za neometani priključak Marine Frapa na postojeće, trajne napojne električne kabele.

 

 

18. lipanj 2024 08:50