StoryEditorOCM
DubrovnikPROJEKT REKONSTRUKCIJE GRUŠKE TRŽNICE

Pristigle su dvije ponude; evo tko i za koliko želi obnavljati placu

Piše dv
15. ožujka 2022. - 14:41

Kako javljaju iz gradske tvrtke Sanitat Dubrovnik jutros je završen rok za dostavu ponuda u otvorenom postupku javne nabave za izvođenje radova na rekonstrukciji tržnice Gruž.

- Dostavljene su dvije elektroničke ponude i to tvrtke Alfaplan građenje d.o.o. iz Dubrovnika u iznosu 13.596.662,60 kuna te zajednice ponuditelja: Magnum Supra d.o.o. iz Dubrovnika i Elektrocentar Petek iz Ivanić-Grada u iznosu 14.787.123,63 kuna. U tijeku je daljnji postupak pregleda i ocjene dostavljenih ponuda, nakon čega će se donijeti Odluka o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude, te pristupiti sklapanju Ugovora o javnoj nabavi radova - kažu iz Sanitata i još dodaju:

- Očekujući povoljnu turističku sezonu, a i poštujući želje korisnika usluga tržnice Gruž, planirani početak radova na rekonstrukciji očekuje se na jesen.

Podsjetimo, rekonstrukcija tržnice u Gružu došla je u fokus javnosti na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća. Naime, nezavisni vijećnik Andro Vlahušić tada je pitao 'zašto je procijenjena vrijednost projekta rekonstrukcije gruške tržnice porasla sa 8 na 18,5 milijuna kuna i to u pola godine?'

Podsjetimo, lanjskog travnja Tomislav Tabak tadašnji direktor Sanitata, tvrtke koja skrbi o gradskim tržnicama, pohvalio se kako rekonstrukcija tržnice kreće krajem ljeta, ishođena je građevinska dozvola za šestomjesečne radove čija je procijenjena vrijednost osam milijuna kuna te kako će se projekt vjerojatno financirati iz vlastitih izvora. Potom, otprilike osam mjeseci kasnije, Sanitat s novom direktoricom Klaudijom Barčot objavio je otvoreni postupak javne nabave radova na rekonstrukciji gruške place, s procijenjenom vrijednošću nabave 18,5 milijuna kuna. U siječnju je raspisan i javni poziv za prikupljanje ponuda za nabavku kredita za spomenutu rekonstrukciju, a kao najpovoljniji ponuditelj odabrana je Zagrebačka banka.

03. lipanj 2024 10:51