StoryEditorOCM
DubrovnikPredstavljanje kandidata HDZ-a za Europski parlament

Plenković najavio završetak autoceste, brzu cestu i još jači rast standarda: ‘Imamo najkompetentnije, najkvalitetnije i najiskusnije kandidate za zaokruživanje našeg europskog puta‘

Piše L. V.
3. lipnja 2024. - 17:59
Dubrovnik, 030624. Predsjednik HDZ i premijer Andreij Plenkovic predstavlio je nositelje liste i program za EU izbore.Tonci Plazibat/Cropix/Cropix

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković predstavio je danas u Imperial Hiltonu listu kandidata za europske izbore. Okupilo se mnogobrojno članstvo HDZ-a uz kandidate za Europski parlament, a prije skupa i predstavljanja kandidata obratio se medijima.

"Veliko nam je zadovoljstvo u Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji predstaviti listu HDZ-a za Europski parlament, lista broj 5 sastavljena je od najkompetentnijih, najiskusnijih i najkvalitetnijih kandidatkinja i kandidata kad je riječ o europskim pitanjima. Nakon 8 godina vidljivih postignuća na europskom planu Hrvatsku smo od 2016.-2024 pozicionirali u jezgru europske integracije", rekao je premijer dodajući sve milijarde eura koje su povukli od europskih fondova ali i one koje su uložili u projekte u Hrvatskoj.

-25 milijardi eura za ovo desetljeće, zasad smo povukli puno milijardi. Vidljivost konkretnih pokazatelja pa i na jugu je Pelješki most, aglomeracije, luke na otocima, 22 milijuna eura za razvoj Dubrovnika kao urbanog područja te 28 milijuna eura za vaše otoke... Naravno tu je i puni profil autoceste i od Stona do Dubrovnika. Osigurali smo ekonomski rast i rast socijalnog standarda, zaštitili smo građane od ekonomskih posljedica covida i ukrajinske krize. I danas smo limitirali cijene goriva. Podsjećam u RH danas radi 1,7 milijuna ljudi, nezaposleno je samo 88 tisuća ljudi, tako veliki pomak i promjena trenda govori kakvo je hrvatsko gospodarstvo danas i koliko smo i kao vlada i kao stranka tome pridonijeli. Pozivam sve da podrže naš program Hrvatska snažna i važna." - zaključio je premijer.

Kampanju osobno provodi s kandidatima, a nakon Dubrovnika idu u Mostar da ‘pošalju poruku i Hrvatima u Bosni i Hercegovini‘, rekao je premijer kojega je došao podržati i Andrija Vuksanović, zastupnik Hrvatske građanske inicijative u parlamentu Crne Gore.

-Želimo zahvaliti na svemu što radi za malu ali bitnu zajednicu Hrvata u Crnoj Gori koja zbog svega onoga što premijer Plenković radi, opstaje i čuva tradiciju, i želimo mu puno uspjeha."- rekao je Vuksanović.

Uz premijera je bila i potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju i kandidatkinja za EU parlament Dubravka Šuica.

-Vi znate da sam ja i potpredsjednica Europske pučke stranke i da su naše dvije odrednice prosperitet, sigurnost i demokracija, sve to je kompatibilno s našim programom, na tome sve baziramo. Siigurnost nam je ključna i obrana demokracije i prosperitet svih građana - izjavila je kandidatkinja Dubravka Šuica.

Okupljenima se obratio Tomislav Sokol:

-Istaknuo sam svoj rad na području zaštite potrošača s naglaskom na uvođenje jedinstvenog punjača i bolju zaštitu klijenata koji uzimaju potrošačke kredite od samovolje banaka. Također sam naglasio aktivnosti u sferi zdravstva, gdje smo višestruko povećali europski proračun i omogućili da novi lijekovi na naše tržište dolaze u isto vrijeme kad i na tržište velikih država poput Njemačke. Na kraju, govorio sam o obrani prava veta kao ključnog instrumenta zaštite nacionalne suverenosti u Bruxellesu i važnosti očuvanja obiteljskih kršćanskih vrijednosti od napada ekstremne ljevice. U Hrvatskoj ne smije biti mjesta za kulturu smrti i rodnu ideologiju-, rekao je Sokol.

 

23. lipanj 2024 00:25