StoryEditorOCM
DubrovnikKONFERENCIJA ZA NOVINARE|

ORSAT ZOVKO Franković ne može mene i moje ljude nazivati mafijaškom organizacijom, a da za to ne odgovara

Piše Silvia Rudinović
3. listopada 2020. - 12:05
Dubrovnik,031020. Konferencija za medija Orsata Zovka vlasnika Dubrovacke televizije koji odgovara na optuzbe upucene njemu i Dubrovackoj televiziji od strane gradonacelnika Mata Frankovica. Na fotografiji: Orsat Zovko.CROPIX
"Vlasnik sam producentske kuće dulje od 30 godina i nemam veze s mafijom, nekretninama ni građevinom za što me gradonačelnik Mato Franković posljednjih dana optužuje", počeo je svoje medijsko obraćanje javnosti Orsat Zovko, vlasnik Dubrovačke televizije. U Dubrovniku, kaže, uopće nema nekretnina. Na konferenciji za novinare govorio je o izjavama dubrovačkog gradonačelnika, počevši od intervjua u tjedniku Nacional. Zovko kaže kako ih gradonačelnik optužuje za reketarenje i ucjene te kvalificira kao produženu ruku mafije.

Protiv gradonačelnika podnijeli su kaznenu prijavu za koju čekaju prvo ročište, a Zovko najavljuje podizanju još dviju idućeg tjedna. Ne zna zbog čega, kaže Zovko, kleveće mladi novinarski tim njegove medijske kuće u Dubrovniku, osim kritičkih osvrta i "nemalih afera" ove gradske vlasti koje je taj tim otkrio.

- Napravit ćemo sve u svojoj mogućnosti da gradonačelnik plati za svoje laži i nadoknadimo štetu. Ne možete mene i moje ljude nazivati mafijaškom organizacijom, a da za to ne odgovarate - izjavio je vlasnik Dubrovčke televizije i poručio Frankoviću da se ne može skrivati iza saborskog imuniteta.

"Samo on govori istinu, a svi drugi lažu i reketare", izjavio je Zovko optuživši gradonačelnika kako posljednjih mjeseci ne odgovara na novinarske upite.

Govoreći o sastanku koji su Zovko, Franković i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica imali, vlasnik DUTV-a kaže kako tada, kao ni u bilo kojem drugom razgovoru, nije spomenut sporni iznos od četiri milijuna kuna. "To su nebuloze!", poručio je Zovko. Tjedan dana poslije tog sastanka, Grad je dobio pismenu ponudu i potom je potpisan ugovor između dviju strana.
25. svibanj 2024 21:12