StoryEditorOCM
DubrovnikU kakvom to društvu živimo?!

Iz Grada apeliraju na sugrađane: ‘Čuvajmo opremu za osobe s invaliditetom!‘

Piše K. F.
1. srpnja 2024. - 15:48

- Čuvajmo opremu za osobe s invaliditetom - apel je sugrađanima iz gradske uprave. Čovjek se mora zapitati zar je uopće moguće da postoji netko tko bi lomio i uništavao opremu namijenjenu osobama s invaliditetom?! Na žalost i na sramotu cijelog društva, to se događa i nije rijetkost.

S obzirom na nerijetke situacije oštećivanja dizala za osobe s invaliditetom na dubrovačkim plažama iz Grada su pozvali sugrađane na čuvanje spomenute opreme i sprječavanje devastacija:

- Grad Dubrovnik ulaže znatne napore u izjednačavanju mogućnosti za osobe s invaliditetom u svim područjima života, po čemu je kao primjer dobre prakse prepoznat na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Sukladno odredbama gradske Strategije za izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom, Grad Dubrovnik svake godine na početku kupališne sezone postavlja dizala za osobe s invaliditetom na dubrovačkim plažama, snoseći sve izdatke nabave, servisiranja, održavanja i možebitnih kvarova.

Nažalost, postoje neodgovorni pojedinci koji nepažnjom, a ponekad i namjerno, oštećuju dizala na plažama, što onemogućuje njihovo korištenje, kako našim sugrađanima, tako i gostima koji su osobe s invaliditetom.

Pozivamo sve sugrađane da u okviru svojih mogućnosti spriječe devastaciju dizala za osobe s invaliditetom te da sve slučajeve devastacije prijave dubrovačkoj Policijskoj upravi - poručuju iz gradske uprave.

01. srpanj 2024 15:48