StoryEditorOCM
DubrovnikZAMJERKE NE PRESTAJU

I stranci primijetili nered na kupalištu u Uvali Lapad: Šokirani su što je jedna od top pet atrakcija u Dubrovniku u takvom katastrofalnom stanju...

Piše G. B.
10. lipnja 2024. - 13:23

Nered i zapušteno stanje kupališta u Uvali ovih dana su česta tema kritika domaće čeljadi, a zamjerke su počele stizati i od inozemnih gostiju:

- Kao stranac koji ima sreću da već 20 godina živi u Dubrovniku, pitao sam druge strance za njihov dojam o katastrofalnoj plaži Sunset u Lapadu. Jučer sam razgovarao s mnogima i šokirani su što je jedna od top pet atrakcija u Dubrovniku u takvom stanju - komentirao je Kieran Kelleher.

Volim Dubrovnik, ali ove me plaže potpuno sram. I vjerujte mi, turisti su šokirani! Nema zahoda, nema prodavaonica hrane, a smeće posvuda. Čini se da je netko otišao u velikoj žurbi i uzeo pola inventara. Pozivam vas da vidite plaže u Albaniji, Crnoj Gori itd. Ovo ne bi tolerirali niti dopustili lokalne i županijske vlasti...ili lokalno stanovništvo. Mislim da sada u Dubrovniku nema ništa hitnije za rješavati prije nego izgubimo ugled. Milijuni su potrošeni na Batali, gdje dolazi 5 posto turista, a ovo ovako stoji - negodovao je ovaj zaljubljenik u Uvalu.

- Pronađimo svoj građanski ponos i duh zajednice i riješimo ovo. Isprika o nekim sudskim problemima nije prihvatljiva. Mogu se posvađati preko zime, tko je uzeo više novca. Sada se moramo fokusirati na goste našeg lijepog mjesta koje ne završava na Pilama! - ustvrdio je Kelleher.

10. lipanj 2024 13:23