StoryEditorOCM
Dubrovnikhoće li to?

Gruška placa je gotova, evo što Sanitat kaže o otvaranju i o parkiralištu ispred RK Srđ

Piše Silvia Rudinović
14. veljače 2024. - 15:57

Gruška placa izgleda ‘useljivo‘ pa se svi pitaju, kad će prodavači konačno preseliti iz Parka Luja Šoletića.

- Radovi na rekonstrukciji tržnice Gruž su završeni i predan je zahtjev za izdavanjem uporabne dozvole. Po ishođenju sve potrebne dokumentacije, bit će moguć povratak prodavača na placu Gruž – kaže direktorica Sanitata Klaudija Barčot.

image

Gruška placa prije 

Dubrovački Vjesnik/
 
image

Ovu je vizualizaciju Sanitat objavio prije početka radova, tako je trebala izgledati tržnica u Gružu nakon uređenja

Sanitat Dubrovnik/Sanitat Dubrovnik
image

Stigli banci na placu u Gružu

Dv/

Mnogo je prijepora o kojima se pisalo proteklih mjeseci oko projekta uređenja place, cijene radova, privremenoga smještaja prodavača verdure, jednako toliko bilo je i nervoze vozača zbog prometne gužve koja se stvarala kao posljedica iscrtavanja privremenog pješačkog prijelaza pored peskarije. Stara ili nova placa, nedostatak parkirališnog prostora bio je i ostao gorući problem, blago ublažen dogovorom s Lukom Dubrovnik na čijem se prostoru, uz parkirališnu karticu ovjerenu na peskariji, može besplatno parkirati jedan sat.

image

Parkiralište RK Srđ

Dv/Dv

Dok su se odvijali radovi na gruškoj placi, Sanitat se povukao s obližnjeg parkirališta na Obali Stjepana Radića za kojega je od početka 2018. godine privatnim vlasnicima plaćao zakup površine radi naplate parkiranja. Tako je parkiranje na donjem parkiralištu Robne kuće Srđ trenutačno besplatno za sve korisnike, a ranije je cijena sata od 1. studenoga do 30. travnja bila euro, a ostatak godine 2,5 eura.

- Sanitat Dubrovnik d.o.o. je istekom ugovora o zakupu, dana 31. prosinca 2023., prestao s naplatom parkinga ispred Robne kuće Srđ te izvršio povrat predmeta zakupa od 36 parkirališnih mjesta tvrtki HIT Nekretnine d.o.o., a u ostalom dijelu parkirališna mjesta i predmetna površina su u posjedu Grada Dubrovnika kao vlasnika – pojašnjava Barčot.

image

Parkiralište ispred Robne kuće Srđ

Dv/Dv

Svojedobno su iz Sanitata naveli kako za 44 parkirališna mjesta plaćaju 33.000 kuna mjesečne zakupnine, bez PDV-a. Međutim, utvrđeno je kako je Grad vlasnik dijela parkirališne površine te se očekuje odluka gradske uprave o njezinoj namjeni ili dogovoru sa susjedima.

29. travanj 2024 12:07