StoryEditorOCM
DubrovnikLAUS CENTAR BEZ DOZVOLE

Gradski odjel odbio zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za zgradu kod Vile Palme. Slezaci bez komentara

Piše Maja Rilović Koprivec
19. svibnja 2021. - 15:42
Zemljište u Dubrovniku na kojem Zaklada braće Mihaović i tvrtka Laus Centar žele graditi stambeno poslovnu zgradu sa javnom garažomBožo Radić/cropix

Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grad Dubrovnika odbio je zahtjev tvrtke Laus centar d.o.o. za izdavanje građevinske dozvole za gradnju poslovno-stambene zgrade na bivšem zemljištu zaklade Mihanović.

- Od strane nadležnog Upravnog odjela doneseno je rješenje o odbijanju zahtjeva, koji nije u skladu s odredbama plana i pozitivnim zakonskim propisima – naveli su u odgovoru iz gradske uprave Dubrovačkom vjesniku.

Iz tvrtke Laus Centar danas nisu željeli komentirati nastalu situaciju odnosno hoće li se žaliti na rješenje, tužiti sudu jer bi sada trebali podnijeti novi zahtjev za dozvolu, ali u skladu s novim odredbama GUP-a koji je puno restriktivniji od bivšeg.

Već smo pisali kako se na nekadašnjem zelenom području između zgrada Fine i HEP-a a u vlasništvu Zaklade Mihanović, novi vlasnik tvrtka braće Slezak, koji su investitori i u zgradu Gravosa Residense kod Grawea, najavila gradnju građevine visine do 22 metra i s četiri podrumske etaže i osam nadzemnih. Također, problem je ranije nastao s Gradom Dubrovnikom zbog pješačke staze koju je novi vlasnik zagradio, a Gradsko vijeće proglasilo komunalnom infrastrukturom.

25. lipanj 2024 04:23