StoryEditorOCM
DubrovnikZAŽUTIO SE STRADUN

FOTO Dubrovčani obilježili Dan mimoze i svjesnosti o raku vrata maternice

Piše DV
21. siječnja 2017. - 22:41

U povodu nacionalne humanitarne akcije “Dan mimoze”, posvećene borbi protiv raka vrata maternice, Hrvatska liga protiv raka i Liga protiv raka Dubrovnik jutros su na Stradunu tradicionalno organizirale prodaju mimoze i podjelu letaka i brošura o prevenciji zloćudne bolesti od koje u Hrvatskoj godišnje oboli oko 330 žena, a umre ih oko 120.

Dubrovčani su kupnjom mimoza iskazali solidarnost i poduprli humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja novca za unapređenje onkološke zaštite na dubrovačkom području i potpore liječenim od malignih bolesti kojima je pomoć potrebna.

Ove se godine potkraj siječnja obilježava jedanaesti Europski tjedan prevencije raka vrata maternice, u svijetu četvrtog najučestalijeg raka u žena.  Rano otkrivanje i edukacija najbolji su način preveniranja zloćudnog tumora.

Redovitim odlaskom na ginekološke preglede, ali i stalnim edukacijama može se prevenirati ili spriječiti rak vrata maternice u njegovom začetku, kažu stručnjaci i podsjećaju da rano otkrivanje raka povećava šanse za uspješno liječenje.

26. lipanj 2024 22:51