StoryEditorOCM
DubrovnikFOTOGALERIJA

Dobrotvorna maškarana zabava u Studentskom domu: Dubrovačke mame i mališani pomažu liječenje male Lave, djevojčice koja je ujedinila Hrvatsku

Piše DV
19. veljače 2023. - 11:50

Dubrovačke mame organizirale su jutros u Studentskom domu u Dubrovniku maškaranu zabavu za najmlađe, a sav prihod od druženja namijenjen je za liječenje djevojčice Lave Petrušić.

Dita Lipanović, administratorica Facebook grupe Dumame iz Dubrovnika i okolice te jedna od organizatorica ove plemenite akcije poručila je kako je okupljanje upriličeno kako bi svi skupa napravili dobro djelo i prikupili što više sredstava za malenu curicu Lavu Petrušić.

- Nadam se da ćemo se svi dobro zabaviti i potrošiti što više para ubacivanjem u kutije, kazala je Lipanović.

image
Mihael Barisic/Cropix/Cropix

Program koji vode Zrinka i Seba uključuje humanitarnu lutriju s dvjestotinjak nagrada, te nastup Plesnog studija Lazareti, a sav prihod ide za Lavino (iz)liječenje.

Mediji su posljednjih dana u više navrata javljali o velikoj borbi Lave i njezinih roditelja. Lava je dvogodišnja curica koja boluje od spinalno mišićne atrofije (SMA), osteoporoze, skolioze i kifoze. Lijek koji zaustavlja progresiju bolesti uvršten je na HZZO-ovu listu, ali je ograničen na djecu koja boluju od spinalne mišićne atrofije tipa 1.

image
Mihael Barisic/Cropix/Cropix

Lavi je dijagnosticirana bolest tipa 2 i nema pravo na skupi medikamwent. Lijek bi djevojčica mogla dobiti klinici u Los Angelesu, no liječenje tamo stoji vrtoglavih 2,4 milijuna eura. Vremena nema previše, jer primjena lijeka ovisi i o kilaži djeteta, a lijek je dostupan mališanima teškima najviše 13, 5 kilograma.

29. travanj 2024 22:36