StoryEditorOCM
DubrovnikPROMJENE NA POMOLU

Bivši prostor ‘Kraša‘ dobiva novu namjenu, u Luži posjetitelje očekuje novi sadržaj, a provjerili smo odustaju li Kinematografi Dubrovnik od Dvorane Visia?

Piše Bruno Lucić
24. svibnja 2022. - 21:34

Otkako je koncem 2021. "Kraš" napustio prostor Luže tako i Grada, taj dio ostao je prazan. No, nakon skoro pet mjeseci privest će se svrsi, prostor će koristiti Kinematografi Dubrovnik.

image

Do kraja 2021. u Luži je svoje mjesto imao Kraš

Tonći Plazibat/Cropix

- Prostor Kraša je dodijeljen našoj ustanovi za uspostavljanje centralne prodaje kulturnih događanja u Gradu Dubrovniku koja faktički već dugi niz godina funkcionira na mjestu gdje se nalazi blagajna kina Slobode. Ove godine ćemo istu samo dislocirati u prostor koji je ipak "vidljiviji" sa Straduna, te je kudikamo atraktivniji za spomenutu namjenu, ističe ravnatelj Kinematografa Dubrovnik Nikša Konsuo.

Međutim, nije to jedina novost u Luži, plan je najesen započeti s obnovom krovišta, a nakon toga će prostor dobiti novu namjenu.

- Mjesto gdje je bila dosadašnja blagajna za sada planiramo pretvoriti u društveni kutak za naše posjetitelje gdje ćemo postaviti kauče, stolove i stolice za proslave dječjih rođendana, i slično. To svakako počinje na jesen, jer s početkom lipnja selimo u ljetna kina. Napominjem kako nekih većih uređenja interijera prostora u Luži neće biti dok se ne sanira krovište Luže, kaže ravnatelj Kinematografa.

image
Božo Radić/Cropix

Pojavila se informacija kako Kinematografi odustaju od najma Dvorane Visia zbog navodnog poskupljenja najma.

- Smatram da cijena zakupnine od 20.000 kuna nije preskupa za multifunkcionalnu dvoranu kao što je Visia. Ne znam odakle vam informacija da mi odustajemo od dvorane Visia jer to naprosto nije istina. Nama tvrtka Benfortuna d.o.o., a koja je u vlasništvu Dubrovačke Biskupije, već više od 2 godine, odnosno od početka "koronakrize", izlazi ususret neprekidnim smanjivanjem ugovorene cijene zakupnine, tako da, na primjer, u periodu od 1. listopada 2021. do 28. veljače 2022. (5 mjeseci) uopće nismo plaćali zakupninu, a u ostalim periodima ugovorena zakupnina je bila smanjena za 50-70 posto, otkriva Konsuo.

Iz Dubrovačke biskupije su potvrdili riječi ravnatelja Kinematografa.

image

Dvorana Visia

Tonći Plazibat/Cropix

- Kinematografi Dubrovnik i Dubrovačka biskupija nastavljaju suradnju vezanu uz najam dvorane Visia u bivšem samostanu sv. Klare u Dubrovniku te je novi ugovor potpisan, ističu iz Ureda za medija Dubrovačke biskupije.

01. svibanj 2024 05:05