Turistička zajednica grada Dubrovnika i ove godine u suradnji s dubrovačkim restoranima, organizira Dane bakalara kao dio programa Dubrovačkog zimskog festivala. U devet dubrovačkih ugostiteljskih objekata od 21.-24. prosinca moći ćete kušati bakalar spravljen po tradicionalnom receptu, na bijelo ili crveno, ali i na nešto drugačije načine, kao što su prigani bakalar, pašteta ili pjenica od bakalara.
Bakalar je jedna od tradicionalnih delicija koja se uz prikle, suhe smokve i ostala jela koja obogaćuju dubrovačku trpezu, spravlja posebno u ove blagdanske dane. Restorani koji ove godine sudjeluju na Danima bakalara su: Gradska Kavana Arsenal, restoran Dalmatino, Glorijet, Klarisa, Magellan, Mezzanave, Orka, Orsan te božićna kućica Gulozarije na Pilama.
StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoZA SVE GURMANE
Turistička zajednica u suradnji s dubrovačkim restoranima organizira Dane bakalara
18. prosinca 2017. - 15:34