Nakon svečanog otvorenja 20. Mediteranskog sajma, posjetitelje je dočekala prava poslastica. Naime, četiri kulinarska asa, Tomislav Špiček, Veljko Barbieri, glavni kuhar hotela Rixos Premium Ozgur Donertas te gastro majstor iz Italije, Gianfranco Crepaldi, posjetiteljima su priredili brojna ukusna jela.
Mirisi hrane proželi su cijeli hotel i mnogi su uživali u ukusnim jelima i desertima iz ruku poznatih i talentiranih kuhara. Nudili su se šporki makaruli, teleći rižot, pohani svinjski kare, turski desert 'kunefe' koji se radi s kremom od sira koji se kuha u šećernom sirupu te hurmašice.
Goste su zabavljali članovi KUD-a ''Sv. Juraj” s Osojnika i Klape Bonaca iz Šibenika.
Veljko Barbieri i Tomislav Špiček su ovom prilikom dobili priznanje Mediteranskog sajma.
Špiček je poručio kako je kvalitetna namirnica najvažnija u pripremi dobrih jela i kako osobno najviše voli tradicionalnu kuhinju. Budućim kuharima je dao savjet kako su najvažnije kvalitete upornost i radne navike, posebno zbog same prirode posla koji je fizički jako težak i zahtjeva dosta vremena koje se mora uložiti. IR