StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvo‘ZLATNE RUKE‘

Planirate obnoviti kupaonicu ili opiturati stan? Prvo pogledajte cijene keramičara, električara, pitura....

Piše dv
17. kolovoza 2023. - 12:22

Na temelju istraživanja koje je portal Trebam.hr proveo u srpnju među 534 obrtnika i poduzetnika iz cijele Hrvatske te analize ponuda, zaključuje se kako su cijene podigli gotovo svi obrtnici, a prednjačili su majstori za kućne radove.

Cijene svojih usluga najviše su podigli izvođači adaptacije kupaonica,četvrtina za više od 30 posto kao i keramičari te izvođači, skoro polovica ispitanih izvođača adaptacije stana podigla je cijene za više od 20 posto.

Tako su cijene adaptacije kupaonice u posljednjih godinu dana poskupjele za 100 eura po kvadratnom metru ili 18 posto te trenutno u prosjeku koštaju 630 eura po kvadratu. U cijenu je uračunata kompletna adaptacija kupaonice, uz rad i materijale, a uključuju demontažu pločica i sanitarne opreme, postavljanje novih pločica i ugradnju sanitarne opreme. I ostavljanje pločica krešilo je za 18 posto, pa se po kvadratu naplaćuje 17 eura, donosi portal Trebam.hr. I električari su digli cijene za jednak postotak te izrada električnih instalacija po kvadratu sada u prosjeku stoji 16,50 eura dok ćete fasadu platiti 42 eura po kvadratu Cijena usluga vodoinstalatera kreću se od 15 do 27 eura po kvadratu a uključuju rad i vodovodne instalacije

Pituri po kvadratu uzimaju 2 do 4 eura i u godinu dana poskupjeli su za 16 posto. U cijenu je uključen njihov rad i materijal, uklanjanje namještaja i radijatora, zaštitu podova, utičnica i drugih elemenata te završno čišćenje. Nažalost, cijene će nastaviti rast i u narednim mjesecima jer gotovo polovica anketiranih obrtnika već razmišlja o tome. Sve detalje o cijenama svih obrtničkih usluga pogledajte OVDJE.

08. srpanj 2024 21:21