StoryEditorOCM
KulturaPOČETAK LIJEPE SURADNJE

Gradska glazba Dubrovnik prvi put gostovala u Tivtu u sklopu manifestacije ‘Veliki šušur‘

Piše D. V.
17. lipnja 2024. - 14:06

Gradska glazba Dubrovnik gostovala je u Tivtu u subotu 15.lipnja 2024. na manifestaciji „Veliki šušur“ povodom proslave 115. obljetnice osnutka Glazbeno prosvjetnog društva Tivat. 

Tom prigodom članovi Gradske glazbe Dubrovnik posjetili su Hrvatsko nacionalno vijeće u Tivtu, gdje su ih ugostili predsjednik HNV-a Zvonimir Deković, generalna konzulica Generalnog konzulata RH u Kotoru Jasminka Lončarević, kao i predsjednik GPD-a Tivat, Boris Lanceroti. Domaćini su se zaista potrudili; članovi Glazbe imali su priliku upoznati se sa zajednicom Hrvata u Crnoj Gori i radom Vijeća, a u sklopu gostovanja, organizirana je i vođena tura u crkvi Gospe od Škrpjela.

Sama manifestacija „Veliki šušur“ odvila se na rivi Pine, preko puta kuće u kojoj je živio jedan od osnivača Glazbeno prosvjetnog društva, Šime Staničić. Uz Gradsku glazbu Dubrovnik, na manifestaciji su nastupili: Glazbeno prosvjetno društvo Tivat, Orkestar Osnovne muzičke škole Tivat, Gradska muzika Kotor, Mjesna muzika Đenovići, Gradska muzika Budva, HKUD „Seljačka sloga“ Trebižat, Gradska muzika Skadar i Gradska muzika Elbasan. 

Najprije su sve glazbe zajedno odsvirale tri koračnice; „Kroz splitske kale“, „Dalmatinsku koračnicu“ i „Tvoja barka mala“ pod dirigentskom palicom Nevile Klakor, dirigentice Glazbeno prosvjetnog društva Tivat, nakon čega je svaka glazba izvela kratki samostalni program. Gradska glazba Dubrovnik predstavila se skladbama „More snova“ Tedija Spalata, „Jedan dan“ i „Ulicama moga grada“ Đela Jusića te skladbom „El Capitan“ Johna Phillipa Souse.

Ovo je bilo prvo gostovanje Gradske glazbe Dubrovnik u Tivtu. Nadamo se da će se ova lijepa suradnja nastaviti i u budućnosti.

 

 

17. lipanj 2024 14:07