StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNIJEDAN LET NIJE OTKAZAN

Zbog nesreće na magistrali poremećaj i u zračnom prometu - u Zračnu luku jutros su kasnili svi, od putnika do zaposlenika aerodroma i posada aviona

Piše Maja Rilović Koprivec
14. rujna 2023. - 11:09

Svi su jutrošnji letovi u polijetanju iz dubrovačke zračne luke kasnili. Zbog prometne nesreće koja se dogodila na Jadranskoj magistrali, jedina estovna veza Dubrovnika i Zračne luke bila je privremeno prekinuta što je izazvalo poremećaj i u zračnom prometu. Od Josipa Paljetka s aerodroma dozajemo kako cijelo jutro pokušavaju riješiti nastafu situaciju jer zbog nemogućnosti dolaska nisu kasnili samo putnici za odlazne letove, kasnila je i njihova prtljaga koja s kruzera odvojeno dolazi do uzletišta, ali i zaposlenici zračne luke i sivih popratnih službi, policije  i drugih.

Zračna luka nema kapacitete da u slučaju nesreće na magistrali prihvati i preveze veći broj putnika, međutim jutros su uspjeli  riješiti prolazak posade Croatia Airlinesa kako bi bar oni stigli do zračne luke. - Sve kasni, ali svi će na kraju poletjeti, nijedan let nije otkazan - potvrdio je Paljetak. Kako se ova izvanredna situacija još rješava jutros nisu mogli reći koliko je putnika kasnilo. Promet magistralom ponovno je pušten oko 8:30 sati.   Dodajmo kako je jutros u najavi bilo desetak letova koji su kasnili između deset minuta i više od sata, a let za New Yourk poletio je s 50 minuta zakašnjenja.

03. svibanj 2024 08:27