StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetkoordinirana akcija?

Zbog dojave o bombi evakuiraje se zgrade splitskih sudova, prijeteće mailove dobili u većini državnih institucija, među njima i Vlada

Piše DV/Marko Didić, PSD
5. prosinca 2022. - 10:06

Na Općinskom i Županijskom sudu u Splitu traje evakuacija namještenika i zaposlenika zbog dojave da je postavljena bomba u prostorijama ta dva suda. Dojava je stigla u 9:25, a djelatnici policije se već nalaze na licu mjesta i otkrivaju je li dojava lažna ili prava.

Nema uznemirenosti, svi se ponašaju mirno i slušaju upute policije. Dok ovo pišemo doznajemo da je stigla dojava o bombi i na Općinski sud u Makarskoj.

Ovdje se očigledno radi o koordiniranoj akciji, a na policiji je da dozna koji su motivi te tko stoji iza ove priče.

A dojave o bombama nisu se ogrnaičile samo na Dalmaciju jer stižu vijesti da je situacija slična i diljem države. 

Prije 15 minuta zbog dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi ispražnjena je i zgrada varaždinskog suda. U zgradi su smješteni županijski, općinski, trgovački i prekršajni sud i u ovo je vrijeme bila puna. U jednoj od sudnica u tijeku je bila rasprava za ubojstvo i četiri pokušaja ubojstva u romskom naselju Parag u Međimurju za koje su optuženi Nino i Mario Balog.

U tijeku je pretraživanje zgrade i ne zna se hoće li sud danas nastaviti s radom.

Jutarnji saznaje kako je osim svih sudova, prijeteći mail dobila i većina državnih institucija, a prva na popisu onih kojima je dojavljeno o prijetećoj bombi je Vlada RH, piše Jutarnji list.

07. svibanj 2024 02:45