StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetČEGA SE ČOVJEK DOSJETI

Zarađivali čekajući u redu! MUP susjedne države provjerio informaciju o trgovini listića s rednim brojevima

Piše DV
30. travnja 2023. - 11:49

Crnogorski portal Vijesti objavio je tekst o “kupovini” listića s redomata u tamošnjim podružnicama Ministarstva unutrašnjih poslova. Portal je u petak objavio kako je na Telegram mreži za razmjenu poruka kreirana grupa, putem koje stranci, korisnici usluga podružnice resora unutrašnjih poslova u Budvi, trguju tiketima i prodaju svoje mjesto u redu. Grupa ima preko 450 članova.

Pišu kako se u opisu grupe na ruskom jeziku navodi da se tu mogu dobiti informacije u vezi MUP-ovim radom, ali i da se tu može kupiti redni broj. Portal Vijesti iznosi kako se cijena listića s redomata kreće od 30, pa i preko 60 eura.

”Nakon obavljenog informativnog razgovora te ocjene od strane nadležnog tužiteljstva da nema elemenata kaznenog djela, a ni prekršaja, ova lica su upozorena”, rekli su Vijestima iz MUP-a za dva maloljetnika, ruska državljana s kojima je policija obavila razgovor.

Iz MUP-a su ranije rekli novinarima da budvanska podružnica dnevno pruža usluge za oko 500 stranaka te da brojeve u 8 sati svakog radnog dana dijele službenici na način da stranke koje čekaju u redu ispred vrata dobijaju redni broj, i to jedna stranka - jedan broj. Iz crnogorskog MUP-a su naveli da domicilno stanovništvo ne mora uzimati brojeve.

18. lipanj 2024 15:51